18 de octubre de 2019
15 de juliol de 2008

Madrid i Balears, al capdavant en connexions de banda ampla

MADRID, (OTR/PRESS)

La Comunitat de Madrid i les Illes Balears són les comunitats autònomes que més despunten a l'hora de contractar connexió de banda ampla. Amb 22,3 línies d'ADSL per cada cent habitants, Madrid és la primera, seguida per les Illes Balears i Catalunya, amb 21,6 i 21,5 habitants amb l'internet més ràpid. Les dades els ha revelat la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) en un primer estudi anual que pretén mesurar l'ús de l'ADSL a Espanya.

Les comunitats que els segueixen són Canàries (19,4), Cantàbria (18,9) i El País Basc (18,2), amb una mitjana molt pròxima a les més importants. Tot i això, altres regions espanyoles com Extremadura i Galícia són les que presenten els índexs més baixos, amb menys de 13 línies ADSL per cada cent habitants. Per part seva, una de les comunitats que més estan creixent és Castella-la Manxa amb un 36,3 % més de línies respecte a les dades de l'any passat.

Aquest mateix estudi va assenyalar a Cantàbria com la comunitat amb millor infraestructura de banda ampla, lluny ja del vell '[cablemódem]', que només la utilitzen una mitjana de 3,7 persones de cent en tot el país. Paradoxalment, Cantàbria també supera aquesta mitjana amb 7,7 persones utilitzant el mòdem. El president de la CMT Reinaldo Rodríguez, tot i la penetració creixent de la banda ampla, va lamentar que les infraestructures de telecomunicacions no estan "presents" en les prioritats de les administracions, tot i que és una cosa que avui dia és "imprescindible".