21 de abril de 2019
 • Sábado, 20 de Abril
 • 15 de febrer de 2008

  Magdalena Álvarez diu que l'oferta d'Iberia per Spanair "és solvent" i "pot tirar endavant"

  MADRID, 15 Febr. (EUROPA PRESS)

  La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha subratllat avui que la proposta d'Iberia i de Gestair per comprar el 100% de Spanair a SAS és "solvent" i "pot tirar endavant", en declaracions a Ràdio Nacional recollides per Europa Press.

  Álvarez va dir que ja sabia que el consell d'administració d'Iberia ha donat 'llum verda' per presentar l'oferta per Spanair i ha reconegut que hi ha hagut "molt moviment dins de les companyies espanyoles i estrangeres, que s'han posicionat" per fer-se amb l'aerolínia propietat de SAS.

  En aquest punt, destaca la retirada de Marsans i d'Air Nostrum que preparaven també una oferta de compra per fer-se amb la totalitat del capital de Spanair. De moment, tan sols es coneix de manera oficial la unió d'Iberia i Gestair com potencials compradors, però podria haver un altre consorci amb capital estranger amb intencions de fer-se amb l'aerolínia.

  Spanair va registrar el 2007 una pèrdua de 295 milions de corones sueques (31 milions d'euros), impulsada per la pèrdua de 204 milions de corones en el quart trimestre, davant dels guanys el 2006 de 237 milions de corones sueques (25 milions d'euros).

  Segons es desprèn de l'últim informe sobre Spanair de ABN Amro, SAS ingressarà un màxim de 875 milions de corones (93 milions d'euros) amb la venda de la companyia, que preveu tancar el segon trimestre de l'any.

  "La venda de Spanair també es tancarà, però a un preu de prop de de 875 milions de corones és el millor valor comptable que SAS pot esperar, segons la nostra visió", contextualitzada en "un mercat amb notícies decebedors" i amb uns ingressos mitjà per passatger "que podrien deteriorar-se en els pròxims mesos", indica el banc holandès.