25 de enero de 2020
 • Viernes, 24 de Enero
 • 17 de març de 2010

  La Mancomunitat de Tramuntana posa en marxa el primer Pla de Serveis Socials

  El Consell va aportar el 2009 72.000 euros per desenvolupar diferents actuacions en aquests pobles

  PALMA DE MALLORCA, 17 Mar. (EUROPA PRESS) -

  La Mancomunitat de Tramuntana ha posat en marxa el Pla de Serveis Socials de la zona que compte com principals objectius la consolidació d'aquesta xarxa, el desenvolupament d'un sistema de gestió de la qualitat dels serveis oferts i l'impuls en la millora de les infraestructures.

  El president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials, Jaume Garau, ha indicat en roda de premsa que aquest Pla suposa un "canvi de model" i ha afirmat que el Consell de Mallorca primarà a les entitats que comptin amb aquest tipus de programes. Segons ha indicat, aquest any gairebé la meitat d'ajuntaments de Mallorca tindran un pla municipal de serveis socials.

  Dins d'aquest, la Mancomunitat de Tramuntana -que agrupa els municipis de Banyalbufar, Bunyola, Deià, Escorca, Esporles, Estellencs, Fornalutx, Puigpunyent, Sóller i Valldemossa- ha analitzat el funcionament actual dels serveis socials dels deu municipis i proposa diferents solucions per cobrir les necessitats.

  L'elaboració del Pla és fruit de la firma el 2008 d'un protocol general de col·laboració entre el Consell i la Mancomunitat, mitjançant el qual es va possibilitar la firma de diferents convenis que van suposar una inversió total de 72.000 euros.

  Els objectius marcats en aquesta iniciativa fan referència a la consolidació de l'estructura organitzativa per adaptar-la a la normativa vigent, la consolidació de les prestacions bàsiques, la promoció en l'aplicació dels plans municipals o l'adequació de les infraestructures als serveis socials actuals, entre d'altres actuacions.

  La creació i desenvolupament del Pla respon a la voluntat de l'IMAS per integrar totes les actuacions que es porten a terme en aquesta Mancomunitat per ajudar als col·lectius més vulnerables.

  Concretament, a la de Tramuntana es va aportar 30.000 euros per al Projecte de Suport Psicosocial Individual Familiar, 12.000 a la contractació temporal de personal per reforçar els equips d'atenció primària i 30.000 euros a diferents iniciatives dirigides a usuaris amb un perfil de baixa ocupabilitat.