22 de agosto de 2019
 • Miércoles, 21 de Agosto
 • 7 de gener de 2009

  Mayans es reunirà amb comerciants d'Eivissa per abordar l'aplicació de la directiva Bolkestein

  EIVISSA, 7 Ene. (EUROPA PRESS) -

  El conseller de Desenvolupament Empresarial i Treball del Consell Insular, Joan Serra Mayans, va avançar avui que es reunirà aquesta setmana amb comerciants de les Pitiüses amb la finalitat d'analitzar els continguts de l'aplicació de la directiva europea Bolkestein davant de la preocupació manifesta de petits i mitjans empresaris.

  El conseller va considerar que la posada en marxa d'un Tribunal de la Competència de Balear "servirà per fugir de situacions en les quals es produeixin buits legals i impedir la implantació de monopolis auspiciats per falsos lliures comerços en els quals només els grans puguin competir".

  L'esmentada trobada respon a la petició per part dels comerciants de les Balears d'un acord unànime entre els partits polítics de les illes perquè s'elabori la Llei de Comerç i s'aplic abans que la nova directiva de serveis europea que entrarà en vigor el 31 de desembre d'aquest any.

  La situació de les Pitiüses, i el seu territori copat, són alguns dels arguments esgrimits pels emprenedors de les illes per posar condicions a la implantació de noves superfícies, que comparteix el titular de Desenvolupament Empresarial.

  El conseller també va avançar, en declaracions a Europa Press, la celebració pròximament de diferents encontres amb sectors socials de les illes, entre els quals va incloure als sindicats, per a la posada en marxa de mesures anticrisi debatudes "entre tots".

  Joan Mayans va fer esment, finalment al començament avui del període de rebaixes a les Pitiüses, que es prevegi siguin les més agressives dels últims anys, degut a la falta de vendes durant el Nadal, i en les que cada ciutadà es gastarà 100 euros de mitjana. El conseller ha reconegut que hi ha expectació per part de la institució davant de la seva marxa i que s'actuarà "d'alguna manera" contra els comerços que han iniciat aquest període abans del termini mercat "amb ofertes camuflades".

  El conseller ha reconegut, finalment, que les normes entorn al control d'aquests períodes "deurien revisar-se i adaptar-se a la realitat socioeconòmica".