19 de enero de 2020
 • Sábado, 18 de Enero
 • 4 de abril de 2008

  Melcior Comes representa la literatura balear en la jornada d'escriptors en llengua catalana de la Universitat de Praga

  PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

  El mallorquí Melcior Comes va representar ahir la literatura balear en la jornada d'escriptors en llengua catalana que es va celebrar en el Lectorat de Catalán de la Universitat Carolina de Praga, dins de la programació d'actes culturals que porta a terme aquesta institució acadèmica en el segon semestre del curs acadèmic.

  Segons un comunicat emès pel Govern, en aquesta sessió, Comes i els escriptors Albert Villaró, en representació d'Andorra, i Robert Saladrigas, per part de Catalunya, van presentar la seva obra, part de la qual ha estat traduïda al txec durant les classes del Lectorat, i van parlar en taula rodona sobre la situació actual de la narrativa en català.

  La Direcció General de Cultura de la Conselleria d'Educació i Cultura copatrocina aquesta jornada, juntament amb el Govern d'Andorra i l'Institut Ramon Llull, dins el seu programa de promoció dels autors illencs a l'exterior.

  La selecció dels escriptors participants la van realitzar les institucions que patrocinen la jornada, d'acord amb el Lectorat. Per a aquesta edició, es va pensar en tres autors de generacions molt diferents (nascuts els anys 40, 60 i 80) que tenen en comú la producció de novel·la.

  Així, Balears va aportar un autor jove, però amb una obra ben sòlida. Fa poc, l'escriptor mallorquí ha estat guardonat amb el Premi 'Josep Pla 2008' per la novel·la 'La batalla de Walter Stamm', d'imminent publicació, que es presentarà al públic el pròxim dia 24 amb motiu de la 'Setmana del Llibre en Català'.

  Llicenciat en Dret i Teoria de la Literatura, Comes és autor de les novel·les 'L'aire i el món', 'L'estupor que us espera', 'El llibre dels plaers immensos' i 'La batalla de Walter Stramm'.

  El Lectorat de Catalán de Praga està patrocinat pel Govern d'Andorra. El mallorquí Andreu Bauçà és el director des fa deu anys i, actualment, uns 200 alumnes de la Universitat de Carolina assisteixen a les classes de català.