9 de agosto de 2020
30 de maig de 2008

Menorca disposarà de 3,9 neu milions per promoció turística gràcies al Pla de Dinamització del Producte Turístic

MENORCA, 30 de maig (EUROPA PRESS)

Representants del Consell Insular de Menorca, el Govern, l'administració de l'Estat i de l'associació hotelera Ashome van signar avui el Pla de Dinamització del Producte Turístic de Menorca 2008-2012, objectius del qual són la diversificació de l'oferta, la rendibilització de la temporada turística, l'increment de les vendes, la comunicació per canals alternatius i la millora de l'accessibilitat.

Després de la rúbrica de l'acord, el president de Ashome, Joan Melis, va mostrar la seva confiança que amb el Pla "millori, una vegada per totes el fabulós producte" que té Menorca. Melis també va considerar "importantíssim" que els empresaris estiguin present en tots els plans de dinamització "des del començament" perquè "tenim moltes coses a dir".

Per la seva banda, el conseller insular de Turisme, Lázaro Criado, va detallar que el Pla pretén aconseguir que Menorca aculli segments de mercat amb un "major poder adquisitiu" i que tinguin "més capacitat de desestacionalització". Criat també va argumentar que "aquesta planificació" es realitzarà dins del marc de la "sostenibilitat com a principal actiu" de l'illa que "guanyarà pes" els anys vinents.

La presidenta del Consell Insular, Joana Barceló, va destacar la col·laboració institucional per elaborar el Pla i va invitar a la "col·laboració dels ciutadans i dels Ajuntaments". Barceló va emfatitzar l'oportunitat "econòmica" que suposa aquesta iniciativa, així com per arribar a "un creixement sostenible en el temps" potenciant, entre d'altres, el producte nàutic, el de naturalesa, el cultural o el turisme eqüestre.

Per la seva banda, el conseller de Turisme, Francesc Buils, va argumentar que "poques vegades s'ha iniciat un camí com aquest" amb lleialtat institucional per aconseguir "un objectiu comú". Buils també va voler llançar un missatge d'optimisme pel sector turístic de Menorca, ja que "si som capaços de posar en valor els seus productes", l'illa té un potencial "positiu".

Finalment, el nou secretari d'Estat de Turisme, Joan Mesquida, va considerar que el Pla haurà de permetre que Balears segueixi afermant-se "com el destí de gairebé una quarta part dels turistes que visiten Espanya".

Mesquida també va argumentar que "tenim les millors condicions" per seguir mantenint, "mitjançant el consens de les administracions, la posició de lideratje" que ha convertit Espanya en el segon país del món "en nombre de visitants i d'ingressos" per turisme.