8 de diciembre de 2019
 • Sábado, 7 de Diciembre
 • Viernes, 6 de Diciembre
 • 14 de març de 2008

  Més de 1.500 forns de les Balears informaran als consumidors sobre la importància del pa en la dieta

  PALMA DE MALLORCA, 14 de març (EUROPA PRESS)

  Més de 1.500 forns de les Balears s'han adherit a la campanya 'Pa cada dia', una iniciativa que té com a objectiu frenar i invertir la tendència de descens en el seu consum de les últimes dècades, així com reivindicar els beneficis per a la salut d'aquest aliment "bàsic" en la dieta.

  Segons un comunicat difós per la secretaria tècnica de la campanya 'Pa cada dia', els espanyols van consumir 54 quilos de pa durant l'any passat, dos quilos menys que el 2006. Es tracta doncs d'una xifra "considerablement inferior" a la quantitat de pa consumit en les últimes dècades --134kg. en 1964 o els gairebé 70 kg. dels anys vuitanta-- i menor també a la d'italians --75kg-- o francesos --70kg--.

  En el que es refereix a l'arxipèlag, el consum de pa a les llars es va situar en 38,7 quilos per persona i any, una xifra que se situa "bastant per sota" dels 43 quilos de mitjana nacional a les llars.

  Així, el pa aporta vitamines del grup B com la vitamina B1 o la tiamina "essencials" en el metabolisme glucídic de tots els teixits, especialment del cervell i del cor. Alhora, el pa conté també minerals com llumí, magnesi, calci i potassi i una ració de 100 grams de pa blanc aporta 19 mil·ligrams de calci un mineral encarregat de la formació dels ossos i dents.