26 de enero de 2020
 • Sábado, 25 de Enero
 • 18 de maig de 2009

  Més de 200 persones van aconseguir ocupació a Mallorca el 2008 gràcies als serveis de Càritas

  PALMA DE MALLORCA, 18 May. (EUROPA PRESS) -

  Un total de 239 persones van aconseguir trobar feina durant l'any passat a Mallorca gràcies als diferents serveis que ofereix Càritas com els tallers d'orientació laboral, les activitats formatives o la intermediació laboral que es realitza amb les empreses de l'illa que estiguin interessades.

  Fonts de l'entitat caritativa, en declaracions a Europa Press, van remarcar que el 2008 hi ha hagut un total de 3.507 persones de l'illa que es van beneficiar d'algun dels projectes desenvolupats per Càritas en el seu programa d'ocupació. Entre aquestes, van destacar els 629 individus que van assistir als tallers de recerca d'ocupació desenvolupats a Palma.

  Pel que fa al perfil de les persones que acudeixen a Càritas per tenir suport en temes laborals, han assenyalat que aquest és "molt variat" ja que depèn del programa concret en què participen. Així, van manifestar que al de recerca d'ocupació hi ha una àmplia presència d'immigrants, tant de persones que es troben en una situació regular com les que estan irregularment.

  D'altra banda, la mateixa font ha assenyalat que a les activitats formatives solen acudir persones que no tenen facilitats per accedir al mercat laboral com, per exemple, "gent amb poca salut mental o drogodependents". Tot i això, a les iniciatives d'intermediació laboral acudeixen individus que es troben en una situació "molt normalitzada".

  La majoria de les persones que van aconseguir ocupació durant l'any passat ho van fer en llocs de treball domèstic o en la cura de persones grans.

  12.000 PERSONES VAN ACONSEGUIR TREBALL A TOT ESPANYA

  A nivell nacional, Càritas va aconseguir ajudar un total de 12.000 persones que trobessin un lloc d'ocupació. Entre aquestes persones, cal destacar que el 65 % d'elles han estat dones joves, d'entre els 30 i els 35 anys, amb responsabilitats familiars no compartides, escassament qualificades i sense experiència laboral suficient.

  Tot i això, el 2008 també s'ha registrat un increment de vuit punts en el percentatge d'homes. Per edats, el 53 % dels usuaris són menors de 35 anys, entre els quals destaquen els joves, amb els quals el sistema escolar ha fracassat, i els més grans de 45 a 55 anys, amb una trajectòria d'ocupació estable que s'ha vist truncada per la crisi.

  Amb aquestes dades, Càritas ha remarcat que aquestes dades reflecteixen que les persones són estudis són les primeres que perden el treball. Així, ha assenyalat que si el 2007 van participar en itineraris d'inserció un 54 % de persones sense estudis o amb només educació primària, el 2008 el percentatge ha augmentat fins al 75 %.

  D'altra banda, la població immigrant a nivell nacional suposa un 59 % de les persones ateses en els serveis d'ocupació de Càritas.