23 de mayo de 2019
 • Miércoles, 22 de Mayo
 • 16 de maig de 2019

  Més de 2.000 treballadors d'escoletas infantils de Balears estan cridats la vaga del 21 de maig de la FE-CCOO

  PALMA DE MALLORCA, 16 May. (EUROPA PRESS) -

  Més de 2.000 treballadors d'escoletes infantils de Balears estan cridats la vaga del 21 de maig convocada per la Federació d'Educació de CCOO per "treballar en la millora del conveni col·lectiu".

  Segons ha informat CCOO en un comunicat, els treballadors d'aquest sector fa set anys i mig que tenen el seu salari congelat i ara que s'està treballant en la millora del seu conveni col·lectiu, es troben amb que es volen signar unes condicions que suposen cobrar un salari de 930 euros des de l'1 de juny de 2019.

  Aquest fet els sembla "humiliant i indignant" sobretot perquè "els 900 euros fixats com a SMI més el complement específic de 43,54 euros, és superior als 930 euros pactats" i això vol dir que "es demana que es renunciï a una part del salari".

  D'altra banda, han assegurat que "incompleix el compromís confederal amb el document d'ANC de no acceptar increments salarials per sota dels 1.000 euros".

  Finalment, han assenyalat que "moltíssimes d'aquestes treballadores cridades a la vaga formen part de les plantilles d'escoletes privades que gestionen l'oferta pública en molts ajuntaments de les nostres illes".

  Per tant, han demanat que "aquest conveni dignifiqui el primer cicle d'educació infantil (0-3) i doni els estris a les administracions públiques a fi que els permetin assegurar que les seves treballadores tinguin unes condicions laborals dignes.

  Contador

  Para leer más


  Lo más leído