11 de noviembre de 2019
24 de setembre de 2009

Més de 250 farmacèutics es reuneixen a Palma amb motiu de les 'Jornades Nacionals de Dermofarmàcia 2009'

PALMA DE MALLORCA, 24 Sep. (EUROPA PRESS) -

Més de 250 farmacèutics d'Espanya es reuneixen, a partir d'avui i fins a dissabte que ve a Palma, amb motiu de les 'Jornades Nacionals de Dermofarmàcia 2009'. Així, sota el lema 'Sentir la Cosmètica' la reunió abordarà temes com la pell i les ètnies, la neurocosmètica o la cosmètica sensorial.

Així, la secretària general del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics, Ana Aliaga, ha assenyalat durant la presentació de les Jornades que el principal objectiu d'aquesta celebració és afavorir la formació en Dermofarmàcia sobre els temes més innovadors, "coneixent de primera mà les últimes investigacions en aquesta matèria".

Segons un informe del Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics, les farmàcies espanyoles realitzen cada any 182 milions d'actuacions sanitàries. "D'aquest conjunt d'actuacions sanitàries, 10 milions de consultes dels ciutadans estan relacionades amb la cura de la pell", ha manifestat Aliaga.

Per la seva banda, el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Balears, Antoni Real, ha afirmat que "hem desenvolupat un programa molt ambiciós i complet. Es tractaran temes molt innovadors, amb els millors experts en la matèria, a més d'altres activitats de coneixement de productes i serveis farmacèutics. Tot això amb la presència dels experts més prestigiosos en les matèries més avantguardistes i avançades del sector".

Les Jornades, que comptaran amb la presència de 25 ponents i moderadors, i amb la participació de més de 250 farmacèutics, desenvolupen un ampli i variat programa en el qual durant tres dies s'analitzaran temes com la seguretat dels cosmètics i la cosmetovigilància, la cosmètica natural, les textures, la pell i les ètnies, entre d 'altres, en una sèrie de taules rodones, conferències i tallers formatius que tindran lloc a l'Auditorium de Palma.

PROGRAMA

Pel que fa al programa, aquesta tarda tindran lloc les conferències magistrals sobre "Connexió entre la ment i la pell, Neurocosmètica", a càrrec de Francesc Balaguer, i "Cosmètica eficaç i sensorial" que serà exposada per Luiggi Rigano. Després, a les 19.00 hores, es farà l'acte d'inauguració.

Divendres començaran les Jornades de portes obertes dirigides al públic en general. Així, sota el lema, "Vols sentir la cosmètica?", s'habilitarà una zona específica a l'entrada de l'Auditorium on experts analitzaran, als ciutadans que ho desitgin, el fototip de la seva pell i li indicaran el fotoprotector més adequat. Alhora, faran mesuraments de la hidratació de la pell, i un taller sobre maquillatge corrector per a imperfeccions. Aquesta activitat, dirigida a la població en general, tindrà lloc de 9.30 a 14.00 hores i de 16.30 a 19.00 hores i dissabte de 9.30 a 14.00 hores.

A més d'aquesta activitat, el programa científic de divendres començarà amb una taula rodona dedicada a la "Sensorialitat i textures en Dermofarmàcia", en què es coneixeran les diferents textures dels cosmètics, que seran traslladades del "tacte al gust", fent una translació de les mateixes a receptes de cuina, de la mà de Ramón Ribas, cuiner de la cadena hotelera Barceló. A la tarda, la Nanotecnologia serà el tema de debat amb una conferència que anirà a càrrec de Mercedes Fernández, professora de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica de la Universitat de Sevilla.

Així, dissabte se celebraran dues conferències sobre "Cosmètica natural, de bio a eco" i "La pell i les ètnies". La conferència de clausura anirà a càrrec de la sotsdirectora general de Productes Sanitaris del Ministeri de Sanitat i Política Social, Carmen Abad, sobre la "Seguretat dels cosmètics i la cosmetovigilància".

Finalment, la participació científica es completarà amb els pòsters i amb els tallers on la indústria, representada per experts professionals, donarà compte de les noves tendències en investigació cosmètica. Es tracta doncs d'un complet i ambiciós programa que intenta avançar en aquesta àrea de formació amb l'objectiu d'oferir el millor consell professional a l'usuari i fer un ús adequat dels productes, evitant així possibles problemes de salut.