27 de febrero de 2021
4 de juny de 2008

Més de 4.000 clients de la Tarifa Nocturna de Gesa a Balears perdran el 55 per cent de descompte que tenien

PALMA DE MALLORCA, 4 Jun. (EUROPA PRESS) -

Un total de 4.238 clients, que tenen contractada la Tarifa Nocturna de Gesa Endesa, de les Balears deixaran de rebre el descompte del 55 per cent en les seves factures, que venien percebent fins ara, ja que a partir de l'1 de Juliol d'aquest any desapareix l'esmentada taxa.

En aquest sentit, tots aquells interessats a canviar de tarifa, hauran de comunicar a l'empresa distribuïdora a quina tarifa desitgen acollir-se a partir d'aquest moment. Així, tots aquells que no ho sol·licitin seran traspassats automàticament a les noves tarifes -- 2.0.1, 2.0.2, 2.0.3, 3.0.1 o 3.0.2-- en funció de la potència que en aquell moment tinguin contractada.

Així, a partir del primer dia del mes que ve, també es produirà la desaparició de les tarifes específiques per a reg i de les tarifes de mitjana tensió. Alhora, des de [Gesa] van informar que a partir de l'un de gener del pròxim any més de 650.000 clients de baixa tensió migraran cap el mercat lliure.

En el cas de la Tarifa Nocturna s'adaptarà la potència a la realment utilitzada, independentment del període horari en què es produeixi. D'aquesta manera, l'adaptació de potència no comportarà cap cost per al client, doncs aquesta taxa queda exempta del pagament dels drets d'escomesa, fins a la potència màxima que permeti l'actual butlletí.

CANVIS EN LES INSTAL·LACIONS

Amb aquesta nova regulació, els clients patiran una sèrie de canvis en les instal·lacions, com per exemple en l'adaptació del rellotge i el comptador, així com la instal·lació d'un Interruptor de Control de Potència (ICP), aparell elèctric que permet limitar la potència màxima que es pot utilitzar en un subministrament, per a tots aquells clients que encara no comptin amb aquest dispositiu.

La tarifa nocturna era, fins ara, una modalitat de contracte de subministrament elèctric en què es primava amb un preu substancialment menor el consum elèctric realitzat a la nit. La potència contractada era la corresponent a les hores diürnes, i en les hores nocturnes, quan funcionen els sistemes d'acumulació, els usuaris podien disposar de la màxima potència sense sobrecost algun.

Creada a Espanya en 1983, la tarifa nocturna ha patit modificacions pels decrets que regulaven la tarifa elèctrica, com el Reial decret 1634/2006, 29 de desembre i el posterior 871/2007, de 29 de juny. En aquest últim, la disposició transitòria primera (Adaptació de la tarifa 2.0 amb discriminació horària nocturna) estableix en el seu primer apartat que a partir de l'1 de juliol del 2008 desapareix la tarifa 2.0 amb discriminació horària nocturna, de manera que en el seu lloc s'introdueixen les noves tarifes de discriminació horària, dirigides a un número més gran de clients.