18 de febrero de 2020
28 de febrer de 2008

Més de 500 MIR i professionals del sistema sanitari es beneficiaran de l'acord signat entre sindicats i IB-Salut

PALMA DE MALLORCA, 28 de febrer (EUROPA PRESS)

Més de 500 Metges Interns Residents (MIR) i professionals interns residents del sistema sanitari públic de l'arxipèlag es beneficiaran de l'acord subscrit avui entre els sindicats CSIF, CCOO, UGT --que representen el 70 % de la Taula Sectorial de Sanitat-- i l'Ib-Salut, pel que preveuen diverses millores en les condicions de treball d'aquests professionals.

Segons ha informat el Govern en un comunicat, l'acord recull totes les reivindicacions que havien presentat els MIR i els seus representants en els últims quatre anys i entre elles es fixa un increment del complement per guàrdies, que anirà en funció de la titulació del professional resident i de la seva antiguitat.

Així, els increments dels complements per guàrdies van des d'un 5,5 %, fins a arribar als 11,50 euros per hora de treball en el cas dels llicenciats en primer any de formació, al 38,77 % d'increment fins a arribar als 17 euros per hora en el cas dels llicenciats en el seu quart i cinquè any de formació.

En el cas dels diplomats, els increments van d'un 2,7 % fins a 9,50 euros per hora per als professionals en el seu primer any de formació, i d'un 11,68 % fins a arribar als 11 euros per hora pels professionals en el segon any de formació.

L'acord, a més, fixa la jornada laboral màxima en 1.526 hores, assegura el descans després d'una guàrdia i reconeix i amplia els drets a les dones residents durant l'últim període de l'embaràs. Alhora, reconeix el temps treballat a efecte de triennis i de carrera professional i estén l'assegurança de responsabilitat civil.