23 de agosto de 2019
 • Jueves, 22 de Agosto
 • 15 de abril de 2009

  Més de 80 tècnics de prevenció participaran avui en una jornada amb l'objectiu de reduir la sinistralitat laboral

  PALMA DE MALLORCA, 15 Abr. (EUROPA PRESS) -

  Més de 80 tècnics de serveis de prevenció de riscos laborals participaran avui en unes jornades centrades a l'àmbit de la construcció amb l'objectiu de reduir de manera constant la sinistralitat laboral i millorar d'una manera continuada els nivells de seguretat i salut a la feina.

  En un comunicat, la Conselleria de Treball i Formació va detallar que les jornades se celebraran avui i demà i seran impartides pel professor Francisco José Forteza Oliver. Alhora, estaran centrades en tres punts com: tipologies constructives en estructures, tipologies constructives en cobertes i obra general, i una anàlisi dels estudis i plans de seguretat, a través de casos pràctics.

  Aquesta acció formativa sorgeix arran de les reunions i trobades que la Conselleria està fent des de finals del 2008 amb diferents col·lectius en prevenció de riscos laborals. Així, tant la consellera, Joana Barceló, com la directora general de Salut Laboral, Paula Liñán, han mantingut converses amb constructors, aparelladors, arquitectes, serveis de prevenció, societats de prevenció o mútues d'accidents de treball.

  Després d'un any de la posada en marxa del Pla de Xoc contra la sinistralitat laboral, la Conselleria està negociant actualment el Pla de Salut Laboral amb els agents econòmics i socials, iniciativa que pretén reforçar la incidència en la necessitat de garantir la qualitat en els serveis prestats per part dels serveis de prevenció de riscos laborals.