20 de enero de 2020
18 de maig de 2009

Més de 900 famílies s'han acollit al pla d'ajudes de 'Sa Nostra' per a clients amb problemes per pagar la seva hipoteca

PALMA DE MALLORCA, 18 May. (EUROPA PRESS) - -

L'entitat financera Sa Nostra ha ajudat des del mes d'octubre passat un total de 905 famílies que s'han acollit al pla d'ajudes que l'entitat té vigent per atendre els clients que es troben en dificultats per fer front als deutes contrets en l'adquisició de l'habitatge o que travessen per dificultats econòmiques temporals. El total nominal de totes les operacions supera els 132,9 milions d'euros.

Així ho han indicat a Europa Press fonts de l'entitat, que van destacar que totes aquestes famílies estan emmarcades en la via d'ajudes per a "situacions transitòries" (dotada amb fins a 200 MEUR). Tot i això, la iniciativa preveu una altra línia per a "situacions especials", amb càrrec a l'Obra Social, i beneficiaris de la qual seran les famílies o clients en situacions "crítiques extremes".

Els clients que s'han acollit al pla d'ajudes a famílies per a renegociar la hipoteca s'han triplicat en el que portem d'any, després d'haver passat de 300 famílies que en febrer s'havien acollit a aquesta mesura, a les més de 900 a les quals se'ls aplica actualment.

Aquest pla d'ajudes serveix per atendre les necessitats socials de clients i famílies afectades per la conjuntura econòmica actual. Entre les mesures, se suggereix al client les operacions de novació amb carència o ampliació de terminis amb opcions també a modificar la forma de pagament; la dació o compravenda de l'immoble, amb la possibilitat de seguir en règim de lloguer; la pensió immobiliària o hipoteca inversa; o el préstec 'mes a mes.

MORATÒRIA D'ATURATS

Finalment, l'entitat financera participa en el conveni de finançament de la línia ICO, per finançar l'ajornament temporal o parcial del 50% de les quotes hipotecàries en 2009 i 2010 per a persones que s'han quedat sense ocupació, si bé, fins ara Sa Nostra no ha registrat cap sol·licitud per acollir-se a la moratòria d'aturats.

Tot i això, l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) ha executat a Balears un total de 44 operacions de la línia específica per a la moratòria hipotecària, que equival a un muntant de 381.200 euros.

La línia de moratòria hipotecària permet a determinats col·lectius --sobretot desocupats i autònoms amb dificultats--, titulars d'una hipoteca, ajornar temporal i parcialment l'obligació de pagament del 50% de l'import de les quotes hipotecàries, amb un màxim de 500 euros mensuals, i sempre que compleixin certs requisits.