31 de marzo de 2020
25 de febrer de 2008

Més d'un centenar de funcionaris de Justícia en vaga acudeixen a donar sang a la plaça d'Espanya de Palma

PALMA DE MALLORCA, 25 de febrer (EUROPA PRESS)

Més d'un centenar de funcionaris de l'administració de Justícia que romanen en vaga han acudit avui a donar sang a l'autobús itinerant del Banc de Sang i Teixits de les Balears ubicat aquests dies a la Plaça d'Espanya de Palma.

Segons ha informat a Europa Press el portaveu de Justícia de CCOO, Javier Luna, els funcionaris en vaga van acudir a donar sang des de les 10.30 hores fins a les 12.00 de manera ininterrompuda, amb l'objectiu de contribuir a incrementar les reserves de sang a l'arxipèlag.

Els funcionaris han començat avui la quarta setmana de vaga indefinida després de no haver-se arribat a un acord amb el Ministeri la setmana passada per posar fi a l'atur que manté paralitzada la Justícia de les Comunitats Autònomes que no tenen transferides les competències en aquesta matèria.

Les diferències salarials entre els treballadors que depenen directament del Ministeri i els que es troben en òrgans competència de les comunitats autònomes pot arribar a 200 euros mensuals, el que suposen quantitats de 2.400 euros a l'any menys per als utilitzats de serveis no transferits, reclamació que realitzen els sindicats.

Des del començament de la vaga s'han suspès a Balears prop de de 600 judicis i vistes per dia, fet que suposa que des del començament de l'atur es podria haver impedit la celebració de més de 8.000 accions judicials fins divendres passat.