20 de mayo de 2019
 • Domingo, 19 de Mayo
 • 14 de maig de 2019

  MÉS per Mallorca proposa reduir les llistes d'espera en intervencions quirúrgiques de la sanitat pública balear

  MÉS per Mallorca proposa reduir les llistes d'espera en intervencions quirúrgiques de la sanitat pública balear
  MÉS PER MALLORCA

  La formació qualifica d'"assetjament a la sanitat pública" els projectes de sanitat que s'han dut a terme en passades legislatures en Balears Segons el decret de garantia de demora aprovat el passat 19 octubre pel Govern balear, existeix un termini màxim d'espera de 180 dies per a intervencions quirúrgiques

  PALMA DE MALLORCA, 14 May. (EUROPA PRESS) -

  La formació MÉS per Mallorca ha presentat aquest dimarts una bateria de propostes per millorar el sistema de salut públic balear, entre les quals es troben millorar el servei d'Urgències, reduir les llistes d'espera per a intervencions quirúrgiques, i invertir més recursos en els casos de pacients ingressats de llarga durada.

  El candidat de la formació a la presidència del Govern, Miquel Ensenyat, ha destacat que retallar en sanitat pública, alguna cosa que "ha passat en les anteriors legislatures", segons ell, és "una manera de fomentar la sanitat privada". "Hi ha un compromís de reduir les llistes d'espera fomentant la creació de noves places soci sanitàries per a pacients de llarga durada, que moltes vegades col·lapsen els hospitals públics", ha explicat el candidat.

  Segons el líder de la formació a Mallorca, els pacients de llarga durada "poden afectar el col·lapse de les llistes d'espera de les intervencions quirúrgiques als hospitals públics de l'arxipèlag balear", per la qual cosa, amb la creació de noves places per a aquests casos, es reduirien els terminis d'espera en els quiròfans dels hospitals públics.

  Segons el decret de garantia de demora aprovat el passat 19 octubre pel Govern balear, existeix un termini màxim d'espera de 180 dies per a intervencions quirúrgiques, per la qual cosa si se supera aquest termini, IbSalut ha d'oferir una ajuda als pacients que sol·licitin intervenció privada. Per a la formació, aquest termini segueix sent "molt alt" i les llistes, han dit, són "molt llargues".

  Per a això, la formació proposa un reforç en finançament i personal en hospitals de llarga durada, com l'Hospital General i Caubet, a Mallorca. Ensenyat ha destacat una sèrie de projectes "que ja estan en marxa", com el centre de salut de Felanitx o el projecte de reforma de l'antic hospital de Son Dureta, que preveu la creació de més places per a pacients que requereixin cuidats de llarga durada.

  Per la seva banda, la número dos de la formació, Fina Santiago, ha destacat que l'anàlisi de MÉS respecte a la gestió de la sanitat pública balear conclou que "la sanitat privada està assetjant la sanitat pública". "En la legislatura anterior es va reduir el nombre de persones en actiu en el sistema públic", una cosa que Santiago ha qualificat de "preparar el terreny per a una reducció de costos de la sanitat pública" i així, "poder-la privatitzar".

  A més, els candidats de MÉS han acusat a "la dreta" el seu projecte de centralitzar la sanitat pública. Segons Santiago, aquest projecte, presentat per candidats de formacions com Ciutadans, que proposen una única targeta de salut per a les 17 comunitats, "solament respon un intent de privatitzar la sanitat pública". "És molt més fàcil privatitzar una sola sanitat que privatitzar la sanitat de 17 autonomies", ha explicat Santiago.

  "El representant de la patronal de la sanitat privada ha dit públicament que prefereix un govern de dretes perquè aquest fomenta la privatització de la sanitat", ha expressat Santiago, que ha afegit que "de forma absolutament fèrria, MÉS per Mallorca defensarà la sanitat pública".

  Finalment, els candidats han destacat les mesures dutes a terme en aquesta legislatura en matèria de sanitat pública, que han passat per "retornar la targeta sanitària, consolidar el personal, invertir en infraestructura i evitar el co-pagament dels pensionistes", encara que per "seguir avançant en aquest sentit", ha expressat l'actual consellera de Serveis Socials del Govern, Balears necessita "un millor finançament de tota la comunitat".

  Contador

  Para leer más


  Lo más leído