21 de mayo de 2019
26 de juny de 2008

Mesquida reitera que el Govern farà costat a Balears en la reforma de la Platja de Palma amb les inversions necessàries

MADRID, 26 de juny (EUROPA PRESS)

El secretari d'Estat de Turisme, Joan Mesquida, ha assegurat avui que el Govern espanyol "estarà al costat" de la comunitat autònoma de les Balears i de la resta d'institucions implicades en la reforma de la Platja de Palma a l'hora de portar a terme les infraestructures i inversions que calguin.

Així ho va detallar als mitjans de comunicació després de clausurar el fòrum de turisme de Hosteltur, on a més va recalcar la "consolidació" i "fortalesa" de les Balears com destí internacional com revela que una regió d'un milió d'habitants pugui acollir a onze milions de turistes en l'any passat.

Per a Mesquida, la reforma urbanística d'aquest destí és un projecte "emblemàtic" i important com "efecte demostració" de lideratge internacional d'Espanya i l'arxipèlag.

També va precisar que les altres dues reconversions de caràcter extraordinari anunciades: la de la costa del sol i la zona de San Bartolomé de Tirajana segueixen el seu curs. Sobre aquesta qüestió, va precisar que en el cas andalús el consorci "està a punt de constituir-se" mentre que el projecte canari es troba en una fase "més incipient".

"Els tres projectes són molt importants i segurament surtin altres perquè zones turístiques madures que requereixen una requalificació hi ha més a Espanya", va afegir el secretari d'Estat.

En el concernent als pressupostos que poden implicar les esmentades reformes, Mesquida va indicar que "dependrà" de les bases estratègiques que acompanyin a aquests projectes i que seran definides d'acord amb les seves necessitats o al sector a les quals es dirigirà, pel que va matisar que ara mateix és "molt difícil" avançar una quantitat del cost dels tres casos.

"Cada projecte pugui tenir la seva pròpia peculiaritat i es pretén millorar la rendibilitat de les zones i assegurar la seva viabilitat per als pròxims 50 anys", va concloure.

Precisament sobre Balears el conseller delegat de Orizonia, Gabriel Subías, també va dir als mitjans que el sector a les illes "es troba bé" tot i que va afegir que si continua l'augment del cost del combustible l'arxipèlag acabarà sent "permeable" a aquesta situació.