13 de noviembre de 2019
14 de juliol de 2010

Michael Douglas se suma al suport ciutadà perquè la Serra de Tramuntana sigui declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO

PALMA DE MALLORCA, 14 Jul. (EUROPA PRESS) -

L'actor Michael Douglas s'ha sumat aquesta dimecres al suport ciutadà perquè la Serra de Tramuntana sigui declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO, en la categoria de 'Paisatge Cultural', després d'haver ofert la seva firma per impulsar la candidatura en un acte que ha tingut lloc a la finca de Son Marroig.

Així, la rúbrica de Douglas se suma a les més d'11.400 firmes de la ciutadania i als 8.600 suports que té la Serra per aconseguir aquest distintiu a través de la xarxa social Facebook. A l'esdeveniment han estat presents el conseller insular de presidència, Cosme Bonet, i la consellera insular de Territori, Maria Lluïsa Dubon.

Entre els artistes que secunden la candidatura de Tramuntana figuren ja el grup escocès Franz Ferdinand, Santiago Auserón o John Mayall, a més de les entitats Fundació Robert Graves, Col·legi d'Arquitectes de les Balears, Amics de la Terra, Fundació Monestir de la Real, Amics del Barranc de Biniaraix, Col·legi de Guies Turístics de les Illes, Col·legi de Geògrafs, Col·lectiu Llull i Empresaris de Banyalbufar. Alhora, el Club Deportivo Atlético de Baleares, la Fundació +02 pel medi Ambient, l'empresari Douglas Mander i l'economista Jerry Tompkins s'han sumat també a la causa.

El Consell de Mallorca treballa per a la protecció i la preservació dels valors patrimonials, culturals i paisatgístics de la Serra des del 2008, amb l'objectiu que aquest enclavament sigui declarat Patrimoni Mundial el 2011. Segons la institució insular, la declaració suposaria reconèixer aquests valors, així com assegurar la protecció de la zona i afegir "qualitat" a l'illa com destí turístic internacional.