7 de abril de 2020
25 de agost de 2008

Ministre de Cultura endarrereix un altre cop la seva primera visita oficial a Eivissa que no s'efectuarà fins dimecres

EIVISSA, 25 d'Agost (EUROPA PRESS)

El ministre de Cultura, César Antonio Molina, efectuarà la seva primera visita oficial a Eivissa finalment dimecres que ve, dia 27 d'Agost, després de cancel·lar, per segona vegada aquesta cita, ajornada per demà i que es preveia emprendre dijous passat 21 d'agost. Les causes del primer retard van ser degudes a l'accident aeri produït a Barajas dimecres passat i on perdien la vida més de 150 persones.

Finalment la trobada, que sí s'ha produït en les dates previstes en altres localitats de les illes com Sóller i Pollença, preveurà dimecres que ve una reunió de treball en Can Botino a les 11,00 hores, on serà rebut per l'alcaldessa d'Eivissa, Lourdes Costa, i el president del Consell Insular, Xicu Tarrés, amb els quals tractarà diversos assumptes d'interès per a la ciutat en matèria cultural.

A la cita també es preveu assisteixin el director general de Cultura del Govern Balear, Pere Joan Martorell, i el conseller de de Cultura de la Màxima Institució Insular d'Eivissa, Mariano Torres. A les 12.30 hores, s'executarà una visita a les obres del Museu Puig donis Molins, al costat del director del centre, Jordi H. Fernández. Una visita després de la que haurà una trobada amb la consellera d'Educació i Cultura del Govern, Bárbara Galmés.

Serà a partir de les 13.30 hores quan el ministre visiti les obres d'ampliació i reforma del Museu d'Art Contemporani (MACE), que finança el Ministeri de Cultura amb un muntant que ronda els tres milions d'euros, i que està previst concloguin en el segon trimestre de 2009. Un acte en el qual estarà acompanyat per la directora del Museu, Elena Ruiz Sastre, i l'arquitecte responsable de les obres, Victor Beltrán.

Les obres de remodelació del MACE s'aprovaven el passat 25 de setembre per un import de tres milions d'euros i un termini d'execució de 17 mesos. A més de conèixer aquests treballs el ministre es desplaçarà, a les 13.00 hores, fins el Portal Nou per presentar les noves troballes en aquest enclavament i donar a conèixer les obres de recuperació del baluard de Sant Pere, al costat de la tècnic de patrimoni de l'Ajuntament, Rosa Gurea.