26 de enero de 2020
 • Sábado, 25 de Enero
 • 11 de febrer de 2010

  El missioner a Zimbabwe Nemesio Frías visitarà Mallorca fins diumenge

  PALMA DE MALLORCA, 11 Feb. (EUROPA PRESS) -

  El sacerdot missioner a Zimbabwe, Nemesio Frías, estarà a Mallorca fins diumenge que ve amb motiu de la campanya 2010 de Mans Unides. Durant aquests dies, el religiós farà una sèrie de xerrades a escoles i grups parroquials i es reunirà amb els voluntaris de Mans Unides.

  Nemesio Frías va néixer el 26 de desembre de 1962 a Hornachos (Badajoz) i va passar la infància entre Almendralejo i Hornachos, però va fer tota la Secundaria i els estudis de Filosofia i Teologia a Badajoz. Va ser ordenat diaca i sacerdot el 1986. Més tard, va exercir com prevere a Vall de Matamoros i Vall de Santa Ana durant tres anys. D'allà va passar a Jerez dels Cavallers, on va servir a les quatre parròquies de la ciutat i tres pobles amb un equip de capellans fins a l'any 1997.

  Després d'un temps de formació a Madrid i un any a Londres, es va traslladar a Zimbabwe a l'any 1999. Així, uns mesos a Dete i uns anys a Jotsholo (a la zona de Lupane, oest del país) el van ajudar a introduir-se a l'estudi de la llengua majoritària de la zona, el sindebele, juntament a les cultures i la tasca pastoral.

  Alhora, durant els últims quatre anys, Fría ha estat a la Missió de Dandanda, a 75 quilòmetres de la carretera més pròxima, sense electricitat ni telèfon i sense cobertura per a mòbils.

  Actualment, el missioner es troba a Espanya per fer una tasca d'animació missionera durant tres anys, concretament a Madrid.