19 de junio de 2019
11 de juny de 2019

El Museu Marítim de Mallorca acull aquest dissabte la presentació de tres embarcacions tradicionals de l'illa

PALMA DE MALLORCA, 11 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Museu Marítim de Mallorca acollirà aquest dissabte a les 11.00 hores la presentació de tres embarcacions tradicionals de l'illa a la seva seu de Palma del centre cultural Ses Voltes.

Segons ha informat el Consell de Mallorca en un comunicat, el llaüt l'Agustina, un 'gussi' dels anys seixanta i una pastera de rems que encara no té nom formen part de la col·lecció d'embarcacions que l'Associació dels Amics del Museu guardava al Castell de Bellver.

"Serà un dia molt important perquè les barques del Castell començaran a navegar cap a la seva destinació merescuda i amb elles començarem a construir el discurs museogràfic a la seu de Ses Voltes", ha explicat el director del Museu, Albert Forés.

L'acte s'emmarca en una jornada oberta sobre el patrimoni marítim de les Illes i hi haurà una xerrada amb l'expert de Patrimoni Marítim Manolo Gómez i, en acabar, Forés presentés el 'Mapa d'Embarcacions perdudes', una acció participativa que pretén fer un mapa col·lectiu de les barques tradicionals que encara hi ha en punts de l'illa

La col·lecció compta amb una vintena d'exemplars tradicionals més, a més de les que dissabte es presentaran, i la majoria són de pesca, però també n'hi ha d'esbarjo, com el primer llaüt que va entrar al Club Nàutic en 40. Es podrà visitar els divendres al matí a partir del dia 21.

Contador

Para leer más


Lo más leído