7 de marzo de 2021
4 de abril de 2008

Nájera atribueix a la mà d'obra dels immigrants l'"enlairament" econòmic de les Balears en els últims deu anys

PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Treball i Formació, Margarita Nájera, va atribuir avui l'"enlairament" econòmic de les Balears en els últims deu anys a la mà d'obra proporcionada pels immigrants, que, segons va ressaltar, han protagonitzat l'increment del 85 % del producte interior brut a les illes durant el període comprès entre els anys 2000 i 2006.

Després de la reunió del Consell de Govern, Nájera va respondre així a les declaracions del diputat popular i ex-conseller de Treball, Cristòfol Huguet, qui es va mostrar partidari aquesta setmana de "temperar" l'entrada d'estrangers perquè considera que, actualment, hi ha molta més oferta de mà d'obra immigrant que llocs de treball.

La consellera va demanar "cautela" al PP abans de fer aquestes valoracions, a causa que, segons la seva opinió, aquest partit "intenta cultivar les baixes passions" en un moment en el qual el Govern i l'oposició "han de ser capaços de tenir una mirada estratègica cap als pròxims deu anys i conèixer quins van a ser els necessitats reals de l'economia balear".

En aquest sentit, va recordar que Espanya té una natalitat "decreixent" i, per tant, va augurar que en els pròxims 20 anys, els empresaris de les illes tindran una "certa necessitat" de mà d'obra immigrant.

D'altra banda, va considerar que Huguet ha tingut una mirada "curta" en justificar les seves declaracions en les dades de l'atur relatius al mes de gener, quan, segons va apuntar, la desocupació dels immigrants va registrar una disminució superior que el dels espanyols. Nájera va sostenir que aquest anàlisi d'un sol mes "no és substancial" per assegurar que cal limitar l'entrada d'immigrants a l'arxipèlag, sota l'argument que "mentre no hagi suficient ocupació per a tots no es pot donar permisos de residència a estrangers no comunitaris perquè ocupin llocs no qualificats".

Finalment, Nájera va remarcar que no es tracta d'oposar-se que l'Estat doni permisos de residència a Balears a immigrants no comunitaris, sinó que "siguem capaços de dotar-nos dels mitjans que ens permetin estar en millors condicions per als reptes que ens va a exigir el futur".