14 de noviembre de 2019
14 de març de 2008

Nájera demana "molta prudència" al voltant del cas De Santos i considera que els sistemes de control "han funcionat"

PALMA DE MALLORCA, 14 de març (EUROPA PRESS)

La portaveu del Govern, Margarida Nájera, va demanar avui "molta prudència per part de tots" després de saber-se que la Fiscalia Anticorrupció s'ha querellat contra l'exregidor d'Urbanisme de Palma, Javier Rodrigo de Santos, per un delicte de malversació de fons públics, i va subratllar que els mecanismes de control al voltant del cas han funcionat per aconseguir detectar aquests fets.

En roda de premsa posterior el Consell de Govern, Nájera va apel·lar a respectar el treball de la Justícia i a la família de l'ex tinent d'alcalde, sobretot, va dir, perquè "hi ha menors". "La Justícia ja ha pres cartes a l'assumpte i ha posat en marxa la maquinària, cosa per la qual hem de ser molt prudents davant de la informació que es maneja", va prosseguir.

Tal com va apuntar, el sistema d'auditories, mitjançant el qual es va detectar que Rodrigo de Santos suposadament hauria gastat més de 50.000 euros en la seva visita a locals de contactes d'homosexuals, és un mecanisme que funciona 'a posteriori', i va recalcar que "el fet important és que ha funcionat", recordant que el mes de febrer passat va ser quan l'Ajuntament va posar el cas en coneixement de la Fiscalia.

"Si el fiscal està actuant és perquè ha funcionat l'auditoria interna i quan es detecta un fet així cal posar-ho al tant de la Justícia perquè pugui actuar en funció de la situació", va remarcar la portaveu. El consistori va enviar un document escrit a la Fiscalia el mes de febrer passat després que l'auditoria detectés a final de 2007 aquestes incorreccions.