19 de febrero de 2020
12 de agost de 2008

El nou centre de salut d'Escola Graduada, a Palma, obrirà les portes a finals d'aquest any

PALMA DE MALLORCA, 12 d'agost (EUROPA PRESS)

El renovat centre de Salut d'Escola Graduada, situat a escassos 100 metres de l'actual centre, obrirà les portes, si no hi ha canvis, a finals d'aquest any, i s'espera que doni servei a prop de 175.000 persones de la capital balear.

Així ho va expressar el president del Govern, Francesc Antich, durant la seva visita a les instal·lacions del qual serà un dels centres de salut de referència de Palma, i inversió del qual per part de l'executiu autonòmic ascendeix a més de tres milions d'euros.

En aquest sentit, i en declaracions a la premsa, Antich va destacar que en aquest nou centre hi treballaran un total de 61 professionals sanitaris, dels quals 35 seran els encarregats d'atendre als usuaris d'Atenció primària, mentre que els 26 restants seran els que ocupin places en el Punt d'Atenció Contínua (PAC).

Així, el president autonòmic va sostenir que aquestes noves instal·lacions dotaran d'un "millor servei" a un dels centres emblemàtics de la capital balear, ja que aquest centre és un dels quatre PAC de l'illa, per la qual cosa donarà assistència a més de 150.000 persones.

Alhora, va explicar que "va caldre" millorar el servei d'una forma "molt important" perquè els ciutadans de les Balears puguin tenir unes millors prestacions. De la mateixa manera, va agrair el treball realitzat des de la Conselleria de Salut i Consum, màxim responsable de la qual, Vicenç Thomàs, també es trobava en l'esdeveniment, i també va felicitar a l'Ajuntament de Palma, que va estar representat en aquesta ocasió pel tinent d'alcalde del consistori, Miquel Nadal.

L'ATENCIÓ PRIMÀRIA; UNA PRIORITAT

Pel que fa a l'Atenció primària, Antich va destacar que es tracta d'una de les prioritats d'aquesta legislatura, i va assegurar que li "segueix sent" pel que fa a la creació de nous centres de salut i rehabilitació dels ja existents. A més, va recordar que l'augment dels professionals de la sanitat també és molt important per a aquest sector.

Per la seva banda, Nadal, va manifestar que amb l'obertura d'aquesta nova seu del centre sanitari, es donarà cobertura "a una tercera part" de la població de la capital balear, de manera que es va mostrar "molt satisfet" per com avancen les obres, i pel fet que es podrà obrir "com més aviat" aquest ampli espai que "beneficiarà" els usuaris de l'Escola Graduada.