18 de noviembre de 2019
 • Domingo, 17 de Noviembre
 • Sábado, 16 de Noviembre
 • 14 de juliol de 2010

  El nou curs de la Universitat d'Estiu de la UIB es realitzarà fins a divendres que ve

  PALMA DE MALLORCA, 14 Jul. (EUROPA PRESS) -

  El conseller insular de Cooperació Local i Interior, Miquel Rosselló, i la directora insular d'Assessorament Municipal, Maria Orts, han inaugurat aquest dimecres el curs Interpretacions Sostenibles de l'Espai Local, que tindrà lloc en el marc de la Universitat d'Estiu UIB 2010 fins a divendres que ve, dia 16 de juliol.

  Rosselló, a més de presentar el programa de les jornades, ha destacat que l'objectiu principal d'aquesta legislatura per part del Departament de Cooperació Local ha estat "revalorar des del punt de vista teòric i pràctic l'àmbit local, que considerem de primeríssim ordre, i de cap forma un plat de segona".

  En aquest sentit, ha recordat la creació de l'Observatori de Polítiques Locals, que, entre d'altres tasques, ha publicat nou estudis de diferent temàtica referida al món local, l'increment dels esforços destinats a l'assessorament municipal i el lideratge del Consell a l'Agenda 21 a Mallorca.

  Alhora, el conseller ha reiterat el compromís del departament al potenciar al màxim el desenvolupament econòmic d'escala local davant de l'aposta per la macroeconomia i de seguir amb "la màxima de pensar globalment i actuar localment".

  D'altra banda, Emilio Silva, un dels ponents del curs i president de l'Associació per a la Memòria Històrica, ha explicat la tasca portada a terme per l'associació que presideix en els seus deu anys d'existència. Silva ha agraït el suport i la implicació dels governs locals, i en aquest cas del Consell de Mallorca, a la feina que realitzen per a la recuperació de la memòria històrica.