18 de octubre de 2019
 • Jueves, 17 de Octubre
 • 10 de abril de 2008

  La nova direcció de AUGC exigeix l'equiparació salarial de Guàrdia Civil amb Policies autonòmiques aquesta legislatura

  El secretari general de l'associació majoritària manté la desmilitarització i la unificació amb policia com fins últims

  MADRID, 10 d'abril (EUROPA PRESS)

  El nou secretari general de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), Alberto Moya, va situar l'equiparació salarial dels agents de l'Institut Armat amb la dels policies autonòmics com eix de les reivindicacions d'AUGC per a aquesta legislatura. Moya va xifrar en uns 600 euros la diferència mitjana de salari entre un guàrdia civil i un mosso d'Esquadra, va anunciar una unitat d'acció amb el Sindicat Unificat de policia (SUP) en aquesta reivindicació i va avançar que la seva organització està disposada a sortir al carrer perquè el Govern la satisfaci.

  Moya va ser elegit dissabte passat nou secretari general d'AUGC després de guanyar la seva candidatura amb un 66 per cent dels vots. Havia format part de les dues Juntes Directives anteriors com a secretari jurídic --és llicenciat en Dret destinat en el Servei Marítim de Cadis-- i substitueix a Joan Miquel Perpinya, que no va optar a la reelecció.

  Amb aquest missatge, AUGC se situa en la mateixa posició que els sindicats policials, que planegen reivindicar al ministre de l'Interior que ocupi la cartera a partir de dilluns que ve, equiparar d'una vegada els sous dels agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat amb els d'ertzaina i Mossos d'Esquadra. Moya va avançar que pretén ampliar la unitat d'acció amb el SUP a la resta d'associacions professionals de la Guàrdia Civil i sindicats de policia.

  Moya va portar a col·lació, en la seva primera compareixença com a secretari general d'AUGC, la protesta dels funcionaris de Justícia per argumentar que aquests i els guàrdies civils s'han vist perjudicats per la descentralització del sistema, però va recordar que els agents estan privats del dret de vaga i la seva mobilització no seria la mateixa.

  A curt termini, l'AUGC preveu ser l'organització majoritària en el primer Consell de la Guàrdia Civil --organisme resultant de l'aprovació de l'Estatut de Drets i Deures pels guàrdies al terme de la passada legislatura--. L'AUGC calcula que supera en 30 vegades el nombre d'afiliats de la segona associació i espera ser la més votada a les eleccions, previstes per després de l'estiu i que l'associació espera s'avancin al mes de maig.

  DESMILITARITZACIÓ I UNIFICACIÓ.

  Alhora, Moya va dir que AUGC no renuncia a les seves reivindicacions històriques de desmilitarització i unificació amb la policia. L'objectiu, va explicar, és que es vagin eliminant les duplicitats de serveis, com Informació, Desactivació d'Explosius, Subsòl i altres activitats per a les quals tenen unitats específiques policia i Guàrdia Civil.

  En el termini curt, Moya va exigir que el Govern desenvolupi el Real Decret de Missions Militars perquè s'acabi amb la "indefinició" d'aquesta comesa de Guàrdia Civil, "residual" dins la seva tasca com cos policial. "Som policies i no militars", va sentenciar el nou secretari general de AUGC.