3 de abril de 2020
25 de agost de 2008

El Palau de Congressos de Santa Eulària exhibirà els seus atractius a empreses de tot el país el pròxim 19 de setembre

EIVISSA, 25 d'Agost (EUROPA PRESS)

El Palau de Congressos de Santa Eulària acollirà des del pròxim 19 de Setembre una trobada amb un grup seleccionat d'empresaris europeus i nacionals als quals donarà a conèixer les seves instal·lacions i la resta d'atractius d'Eivissa amb la finalitat de convertir-se en seu de les seves convencions.

Així ho ha anunciat avui en declaracions a Europa Press la regidora de Turisme de Santa Eulària, Carmen Ferrer, qui va afirmar que aquesta presentació oficial s'emmarca en un circuit d'exhibició del Palau entre administracions i particulars "amb la finalitat d'incloure a l'illa en aquest mercat".

Un cap de setmana que inclou visites a cada racó de l'illa i a tota l'oferta complementària a aquesta mena d'encontres de treball.

Durant la present temporada, el Palau de Congressos ha acollit diferents exposicions culturals, "ja que l'estiu no és una època en la qual es concertin conveccions", va recordar la regidora, que va apuntar que el gros de cites es desenvoluparà a partir de març de 2009, tot i que hi ha reserves per a Octubre, "ja que la preparació de cada esdeveniment requereix mesos de treball".

També s'iniciaran en les pròximes setmanes les accions que preveu impulsar el Govern, dins del Pla Estratègic de Dinamització de Turisme Congressual en totes les illes. L'Ibatur, entitat que gestiona l'esmentada promoció, ha comptat amb l'executiu de Santa Eulària en les reunions celebrades per marcar un calendari d'actuacions en fires especialitzades en el sector.

La regidora va considerar imprescindible que el Govern Balear "tracti igual a totes les instal·lacions d'aquesta índole i no recolzi abans a algunes que ni tan sols estan erigides".

En aquest sentit, va recordar que les esmentades instal·lacions preveuen desestacionalitzar la temporada, en tota l'illa, acollint a un tipus de visitants que elegeixen Eivissa en dates dispars a l'estiu i que generen, al seu torn, importants injeccions econòmiques a hotels, restaurants i comerços.

Ferrer va apuntar que seria interessant que el ministre de Cultura, Cesar Antonio Molina, visités les instal·lacions d'aquest enclavament "per conèixer el seu potencial a l'hora d'acollir exposicions i esdeveniments artístics, que han recollit un important èxit de públic". L'edil va efectuar aquestes declaracions d'acord amb la primera visita oficial que protagonitzarà Molina dimecres que ve a l'illa.

Alhora, la regidora va recordar la importància que el Govern Espanyol inclogui en els seus pressupostos generals de 2009 una partida econòmica que aconsegueixi erigir la segona fase del Palau valorada en un muntant de 32 milions d'euros. L'edil va afirmar confiar que l'executiu de Madrid recolzi l'impuls d'aquests treballs "ja que compten amb el suport de totes les administracions de les illes pel seu poder desestacionalitzador del turisme i que, d'una altra manera, serien molt difícils d'assumir".

L'Ajuntament de Santa Eulària compte des de 2007 amb el projecte per a l'execució d'aquesta Segona Fase redactat i els terrenys disposats per a la seva cessió.