14 de octubre de 2019
 • Domingo, 13 de Octubre
 • Sábado, 12 de Octubre
 • 4 de setembre de 2009

  Palma Arena.- Comença a declarar com a imputat l'exdirector de l'Ibatur, Raimundo Alabern

  PALMA DE MALLORCA, 4 Sep. (EUROPA PRESS) -

  L'exdirector de l'Institut Balear del Turisme (Ibatur), Raimundo Alabern, va començar a declarar com a imputat a les 9.55 hores davant el jutge que instrueix el cas Palma Arena, que investiga la presumpta malversació de fons públics produïda durant la construcció del velòdrom palmesà, cost del qual es va disparar en només dos anys dels 48 milions d'euros inicialment pressupostats a uns 110 milions.

  Alabern va arribar a les 9.05 hores als Jutjats de Via Alemanya, acompanyat pel seu advocat, Raimundo San José, malgrat que va eludir fer declaracions als mitjans congregats a les portes de les dependències judicials. Ara mateix s'espera l'arribada d'un altre dels encausats que preveu declarar aquest matí, l'exregidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Palma, Pedro Álvarez, qui, assistit pel lletrat Jaime Campaner, està citat a les 10.15 hores.

  Les declaracions de tots dos són les primeres que tindran lloc aquest mes d'entre les nombroses compareixences previstes per a setembre en el marc d'aquest procediment. Alhora, es tracta de dos de les noves imputacions que el titular del Jutjat d'Instrucció número 3, José Castro, va incloure en la providència dictada el passat dia 24 amb el calendari de citacions per a aquest mes.

  En concret, el jutge i la Fiscalia Anticorrupció investiguen possibles irregularitats en els contractes d'obres durant l'execució del Palma Arena, projecte estrella durant la passada legislatura del PP, que podrien haver duplicat el pressupost d'aquesta infraestructura fins a superar els 100 milions d'euros. Així, s'investiguen els presumptes delictes de malversació, prevaricació, suborn i falsedat documental.