9 de agosto de 2020
11 de setembre de 2009

Palma Arena.- Les declaracions prossegueixen la setmana que ve amb la compareixença de sis imputats

PALMA DE MALLORCA, 11 Sep. (EUROPA PRESS) -

Les declaracions pel cas que investiga les presumptes irregularitats al voltant a la construcció del Palma Sorra prosseguiran la setmana que ve, amb la compareixença del constructor Jaime Bibiloni; Joan Martorell, cap de comunicació de l'ex president del Govern, Jaume Matas; Antonio Matas; l'administrador d'una societat dedicada a l'elaboració de maquetes, Ezequiel Mora; David Esteban i Juan Carlos Rovira, tots ells en qualitat d'imputats.

Es tracta d'alguns dels interrogatoris que el jutge que instrueix el cas, José Castro, va incloure en la seva providència del 20 d'agost amb les noves citacions per a setembre. Mentrestant, avui va prestar declaració el delineant Juan Miguel Bauzà, a qui se li ha retirat la imputació que pesava sobre ell, i alhora també avui estava prevista la compareixença com a testimoni de l'empleada de Nimbus, Xiomara Boada.

Cal destacar que d'acord a la mateixa providència estava previst que l'encarregada dels comptes de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur), Joana Ballester, també declarés avui en qualitat d'imputada, tot i que el passat 31 d'agost el jutge va aixecar la imputació que pesava sobre ella, de manera que finalment la seva citació també va quedar sense efecte.

Referint-se a les declaracions de la setmana que ve, dimarts declararà, en concret, el constructor Jaime Bibiloni, mentre que dimecres serà el torn de Joan Martorell, dijous d'Antonio Matas i Ezequiel Mora, i divendres David Esteban i Juan Carlos Rovira. Mentrestant, per al dilluns havia estat citat l'enginyer industrial Miquel Angel Verger -que ja ha estat interrogat en dependències de la Policia Nacional-, tot i que la seva declaració ha estat ajornada finalment al 25 de setembre.

Mentrestant, el dia 22 prestarà declaració l'ex gerent de S'Institut, José Luis Rosselló, i el 23 compareixerà Francisca Vadell. En concret, el jutge i la Fiscalia Anticorrupció investiguen possibles irregularitats en els contractes d'obres durant l'execució del Palma Sorra, projecte estrella durant la passada legislatura del PP, que podrien haver disparat el pressupost d'aquesta infraestructura fins a 110 milions d'euros.