30 de septiembre de 2020
18 de desembre de 2009

P.Arena.- Areal contactà amb diversos testimonis del pis de Madrid per disculpar-se per si el cas els genera molèsties

MADRID, 18 Dic. (EUROPA PRESS) -

La dona de l'expresident del Govern Jaume Matas, Maite Areal, es va posar en contacte amb diversos testimonis relacionats amb el pis de Madrid, que està sent investigat dins de les presumptes irregularitats de l'increment patrimonial Matas, si bé es va centrar a disculpar-se per les molèsties que els pogués suscitar les declaracions en el marc d'aquest procés.

Així ho van detallar avui diversos testimonis que van acudir a prestar declaració a la Comissió Judicial del Jutjat d'Instrucció Número 3 de Palma, encapçalada pel jutge José Castro. També eren presents el fiscal anticorrupció Pedro Horrach i l'advocat de Matas, Rafael Perera.

A la ronda de contactes d'avui van testificar l'actual administradora de la finca i dues persones que van ocupar aquest lloc amb anterioritat, així com un responsable de l'empresa que va construir l'immoble i va procedir a la seva venda.

La majoria dels testimonis van coincidir en la línia dels testimonis de la jornada d'ahir, és a dir, que desconeixen qui és l'ex conseller del Govern Bartolomé Reus, que figura com propietari de l'habitatge, segons fonts coneixedores del cas.

La investigació es dirigeix a descobrir si Reus és el verdader propietari d'aquest habitatge o si és presumptament Matas qui ho posseeix, mentre que l'ex conseller seria llavors el testaferro d'aquest.

Precisament, en aquest punt se centra els testimonis que tant ahir com avui estan fent a responsables de l'empresa constructora per descobrir com es va realitzar l'operació de venda de l'habitatge i dilucidar, així, si Reus és el verdader propietari de l'immoble o per contra la compra l'ha fet Matas o Areal.

De moment, els testimonis no han satisfet al jutge encarregat del cas, que durant la tarda ha citat a dos testimonis més vinculats a l'esmentada empresa per intentar aclarir els termes de l'operació.