18 de marzo de 2019
5 de octubre de 2010

El Parlament acull des d'aquest dimarts el Debat de Política General del Govern

PALMA DE MALLORCA, 5 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Parlament acollirà entre aquest dimarts i dijous el Debat sobre l'Orientació Política General del Govern, que començarà amb la intervenció sense límit de temps del president de l'executiu autonòmic, Francesc Antich, qui durant el seu discurs aprofundirà sobre el treball portat a terme pel Govern de de cara a fer front a la crisi econòmica.

En una primera sessió que arrencarà a les 11.00 hores, Antich aprofundirà d'aquesta manera sobre les mesures executades en aquesta legislatura per afrontar l'actual situació, tal com ha asseverat aquest diumenge. I és que segons ha posat èmfasi, al llarg d'aquest mandat "hem treballat al màxim per pal·liar-la i aconseguir que la Comunitat Autònoma sigui de les primeres a sortir de la crisi".

En aquest sentit, el president del PP a Balears, José Ramón Bauzá, i el portaveu de la formació al Parlament, Antoni Pastor, han demanat a Antich que en el debat realitzi un "exercici d'autocrítica" de la seva acció de govern, i alhora han criticat que "ja hagi tirat la tovallola i doni per perduda la legislatura" malgrat que resten vuit mesos per a la finalització de l'actual mandat.

De fet, Pastor ha lamentat que el cap de l'Executiu autonòmic s'asseu "derrotat" i "no pensi a fer res més", tot i que amb vista al debat que tindrà lloc els pròxims dies 5, 6 i 7 confia que "ho afronti amb humilitat i reconeixent els errors comesos per a així poder donar solucions als problemes que afecten a la ciutadania".

Mentrestant, la sessió continuarà dimecres transcorregudes les 24 hores que marca el reglament de la Cambra per donar començament, previsiblement cap a les 12.30 hores, a una llarga jornada parlamentària en què participaran tots els grups de menor a major representativitat -Grup Mixt, Bloc, PSIB i PP- durant un torn de 30 minuts en el qual expressaran la seva opinió sobre l'actual estat de l'autonomia.

Aquesta mateixa jornada i un mínim de trenta minuts després d'haver finalitzat la sessió, es procedirà a l'admissió i qualificació de les propostes de resolució dels grups congruents amb el debat.

Per finalitzar, dijous es farà la tercera i última sessió a partir de les 10.00 hores, en què es produirà el debat, de menor a major representativitat, i votació de les propostes de resolució que hagin presentat els diferents grups.