27 de junio de 2019
14 de gener de 2019

El Parlament debat aquest dimarts en un ple extraordinari cinc lleis, entre elles l'Agrària i la de micro cooperativas

Els diputats també preguntaran al Govern sobre els treballadors d'IB3 o les prospeccions petrolieres, entre d'altres temes

El Parlament debat aquest dimarts en un ple extraordinari cinc lleis, entre elles l'Agrària i la de micro cooperativas
PARLAMENT - ARCHIVO

PALMA DE MALLORCA, 14 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Parlament d'aquest dimarts debatrà, i previsiblement aprovarà, un total de tres projectes de llei i un Decret Llei dins d'un ple extraordinari que començarà a les 9.00 hores i que es calcula que durarà fins a les 20.00 hores de forma ininterrompuda.

En concret, l'hemicicle votarà la Llei Agrària, la Llei de micro cooperatives, la nova Llei del Govern de Balears i la delegació de competències al Consell de Mallorca en relació al Museu de Mallorca, així com la validació del Decret Llei sobre Projectes Industrials Estratègics de Balears.

D'aquestes iniciatives, dues -la delegació de competències al Consell i la Llei de micro cooperatives- s'aprovaran per lectura única.

Així mateix, els grups parlamentaris decidiran si prenen en consideració una Proposició de Llei presentada pel PSIB i Podem sobre l'estatut especial de capitalitat d'Eivissa.

LA VAGA A IB3 I INVERSIONS EN HABITATGE, PREGUNTES A ARMENGOL

Aquest ple extraordinari, que consta de diverses sessions consecutives, inclourà la sessió de control al Govern. La portaveu parlamentària adjunta de Podem, Laura Camargo, preguntarà a la presidenta del Govern, Francina Armengol, sobre la inversió de 2,7 milions d'euros per a habitatge social aprovat als pressupostos de l'any que ve.

Aquesta inversió va quedar recollida als Pressupostos Generals de la Comunitat Autònoma per 2019 després de l'aprovació de tres esmenes de Podem que el PP va votar a favor. Això va suposar que 2,7 milions d'euros de promoció turística es destinessin a habitatge social. Precisament, aquest dissabte el Govern va anunciar que cobriria part del pressupost de Turisme amb 1,8 milions d'euros de romanent de l'Agència d'Estratègia Turística de Balears (Aetib).

Per la seva banda, el portaveu del PI, Jaume Font, preguntarà a Armengol sobre els "problemes laborals que sofreixen els treballadors d'informatius d'IB3". Així mateix, en el torn de preguntes als consellers, el diputat del PP Santiago Tadeo interrogarà al conseller de Treball sobre si el Govern "ha de vetllar pels drets dels treballadors" de Balears". Cal recordar que el comitè d'empresa de Liquid Media d'IB3 ha anunciat dues jornades de vaga els dies 16 i 17 de gener en protesta per les seves condicions laborals.

Quant al portaveu del PP, Biel Company, demanarà a la presidenta sobre l'interès del Govern estatal a "defensar els interessos" de Balears. Des de Cs, la diputada Olga Ballester voldrà saber l'opinió d'Armengol sobre la importància de protegir l'ecosistema mediterrani de les prospeccions petrolieres.

Entre altres temes de la sessió de control al Govern, el diputat del PI Josep Melià preguntarà a la consellera de Turisme, Bel Busquets, sobre la regulació del 'tot inclòs'. Per la seva banda, el diputat 'popular' Vicent Serra interrogarà a la consellera de Salut, Patricia Gómez, sobre la "fidelització" de professionals sanitaris "que fan falta".

Para leer más