25 de septiembre de 2020
10 de setembre de 2019

El Parlament rebutja una Proposició del PP per a la construcció "d'un mínim" de 8.000 VPO

El Parlament rebutja una Proposició del PP per a la construcció "d'un mínim" de 8.000 VPO
El portaveu del Grup Parlamentari Popular, Antoni Costa, en una intervenció en el primer ple de la legislatura. - PARLAMENT ILLES BALEARS

PALMA DE MALLORCA, 10 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Parlament balear ha rebutjat aquest dimarts una Proposició No de Llei (PNL) sobre habitatge presentat pel Grup Parlamentari Popular, en la qual s'instava el Govern a impulsar la construcció "d'un mínim" de 8.000 habitatges protegits (VPO) i a implantar un 4% en l'Impost de Transmissions Patrimonials, entre altres temes.

La PNL, que a més contenia "instar les forces polítiques amb representació parlamentària" a modificar les normes contra l'ocupació il·legal, ha comptat amb esmenes de la formació El PI i Cs.

En concret, el Grup Parlamentari El PI ha presentat tres esmenes de modificació a la iniciativa, les quals han estat defensades des de la tribuna pel diputat Josep Melià; dues han estat acceptades amb transaccions pel Grup Popular i incorporades a la iniciativa per a la votació final.

També, el Grup Parlamentari Ciutadans, amb la intervenció del diputat Marc Pérez-Ribas, ha presentat altres dues esmenes les quals no han estat acceptades pel PP.

Les votacions s'han dut a terme per cadascuna dels punts de la PNL --un total de vuit-- i finalment ha estat rebutjada.

Des dels partits que han votat en contra han apuntat que la proposta 'popular' responia a "afavorir els interessos de constructors" i no tenia en compte a "famílies monoparentals" o "l'interès general".

UNA PROPOSICIÓ DE CS, ANUL·LADA PER ESCRIT

Finalment, pel que fa al debat de la segona Proposició no de Llei prevista per al seu debat al tercer punt de l'ordre del dia, presentada pel Grup Parlamentari Ciutadans, ha estat retirada mitjançant escrit.

En concret, la PNL de Ciutadans sol·licitava que l'hemicicle condemnés la difusió i "neteja d'imatge de persones que han estat condemnades per pertinença a grup terrorista" en relació a una entrevista a Arnaldo Otegi realitzada el 26 de juny per Radiotelevisió Espanyola al programa 'La Noche en 24h'.

Para leer más