11 de noviembre de 2019
13 de gener de 2010

El Patronat de Minusvàlids Psíquics d'Inca atén a 180 persones

PALMA DE MALLORCA, 13 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Patronat de Minusvàlids Psíquics de la Comarca d'Inca atén a uns 180 usuaris en vuit centres diferents, que es reparteixen entre dues residències, un centre de dia, un pis tutelat, una escola de primària, un espai d'oci i un espai de respir familiar.

El Consell de Mallorca, a través de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), té un total de 130 places concertades en els diferents centres del Patronat.

Així, la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, juntament amb el president de l'IMAS i conseller insular de Benestar Social, Jaume Garau, va visitar avui el Centre Ocupacional Son Agulló de Binissalem --que forma part del Patronat de l'Agrupació Pro-Minusvàlids Psíquics de la Comarca d'Inca-- i la nova residència del Patronat a Inca.

Durant la visita, Armengol ha destacat la necessitat d'aquests centres que, des de fa 34 anys, donen atenció integral en totes les etapes de la vida del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, i que tenen el suport del Consell de Mallorca.

Alhora, Armengol ha remarcat que el Consell, a través de l'IMAS, consolida l'ajuda a aquest col·lectiu i es fa càrrec del cent per cent del cost del servei de transport dels seus usuaris als centres. A més, ha destacat l'important esforç que porta a terme la Institució insular per mantenir tant el nombre de places concertades com el preu per plaça.

Cal destacar que el Consell de Mallorca dóna suport a a un total de 1.200 persones amb diferents discapacitats a Mallorca i destina un milió d'euros per al transport als centres de l'illa.

Per la seva banda, el president del Patronat, Bernat Tomás Rigo, ha destacat la tasca que el Patronat porta a terme en aquests centres per a la integració social d'aquest col·lectiu el dia a dia.

El Consell de Mallorca, a través de l'IMAS, té 50 places concertades al centre Ocupacional Son Agulló. El centre porta a terme diferents tallers de manipulat de paper reciclat, agricultura ecològica, ceràmica, a més de treballar l'ajust personal i social dels seus usuaris.

Respecte a la nova residència del Patronat situada a Inca, disposa de 20 places per a persones dependents tant amb discapacitat física com intel·lectual. El Consell de Mallorca proveeix d'equipament el centre i realitza un seguiment tècnic i d'inspecció per garantir el compliment de la normativa de seguretat i evitar riscos per a la salut de les persones.