13 de noviembre de 2019
20 de abril de 2009

El patronat de Son Llàtzer nomena Luis Alegre nou director gerent en substitució del destituït Carlos Ricci

PALMA DE MALLORCA, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -

El patronat de l'hospital Son Llàtzer va nomenar avui Luis Alegre nou director gerent del centre sanitari durant la reunió que ha mantingut l'òrgan i que ha presidit el conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs. D'aquesta manera, ha substituït en el càrrec Carlos Ricci, destituït pel Govern després d'haver estat fa poc condemnat a tres mesos de presó i inhabilitació especial per a l'exercici de les seves professions durant aquest període de temps.

Alegre, nascut a Montalbán (Terol), és llicenciat en Medicina i cirurgia per la Universitat de Saragossa i màster en direcció i gestió de serveis sanitaris. Inicià la seva trajectòria laboral en gestió sanitària en el Grup SAGESSA (Reus) a començaments de 1990, mentre que en 1997 es va incorporar a l'Hospital Verge del Toro (Menorca) amb responsabilitats en Admissió i Sistemes d'Informació.

A l'any següent va passar a l'Hospital Son Dureta com a sotsdirector de Sistemes d'Informació i després ha estat nomenat director mèdic, atès que en 2002 va passar a ser director adjunt en la Gerència de Son Llàtzer. Des de 2003 fins a l'actualitat ha estat el director assistencial de l'Ib-Salut i responsable del Pla de Sistemes d'Informació, des d'on ha impulsat, entre d'altres, els projectes de recepta electrònica i d'Història de Salut.

Amb la seva incorporació a la gerència del centre sanitari, Alegre substituirà Ricci, que ha estat condemnat pel jutjat penal número 1 de Palma per un delicte contra els drets dels treballadors, perquè considera provats els riscos als quals van estar exposats els treballadors de l'hospital de Manacor -del qual era director gerent- de 1998 a 2000 pel funcionament dolent d'una cambra esterilitzadora, que emanava òxid d'etilè, considerat cancerigen.