21 de noviembre de 2019
 • Miércoles, 20 de Noviembre
 • 20 de abril de 2009

  El personal de neteja de Son Dureta es reunirà demà i decidirà si aprova un nou calendari de vaga

  PALMA DE MALLORCA, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -

  Els 200 treballadors del personal de l'empresa concessionària del servei de neteja de l'Hospital Universitari de Son Dureta, Lireba Serveis Integrals SL, es reunirà demà en assemblea per decidir si cal aprovar un nou calendari de vaga, ja que, segons van apuntar, l'empresa va modificar un acord de manera unilateral de manera que cada empleat perd anualment més de 300 euros.

  A mitjans del passat mes, els treballadors ja van realitzar una vaga. Tot i això, en aquest acte van criticar els serveis mínims impostos ja que, segons van al·legar, hi ha hagut un nombre de treballadors superior a les persones que treballen en els dies de guàrdia i, per aquesta raó, van amenaçar amb la celebració d'una vaga indefinida durant abril.

  Així, malgrat les reivindicacions van treballar unes 76 persones quan en una guàrdia ho fan menys d'una cinquantena, segons ha indicat la presidenta del Comitè d'empresa, Alicia Barceló.

  Els treballadors sostenen que l'any 2007 van signar un conveni col·lectiu entre la direcció de l'empresa i la representació legal dels treballadors en el qual es preveia que si l'increment de l'IPC dels anys 2007, 2008 i 2009 superava el pacte, l'empresa abonaria la diferència amb caràcter retroactiu a 1 de gener de cada any.

  L'atur del passat 16 de març es va portar a terme després de la ruptura de les negociacions entre l'empresa i el comitè, després d'una reunió mantinguda entre les dues parts en el Tribunal d'Arbitratge i Mediació de Balears (Tamib) per aconseguir un acord tot i que finalment no ha estat aconseguit, a causa de les "pretensions unilaterals" de Lireba Serveis Integrals de modificar les taules salarials.

  Els treballadors van realitzar més d'una concentració al centre hospitalari, i alhora el Comitè d'empresa va remetre una carta a tots els pacients de l'hospital en la qual els van sol·licitar "comprensió i solidaritat" amb la "justa lluita" que defensen i en què els treballadors es van comprometre a reduir els possibles perjudicis que poguessin tenir els usuaris del serveis sanitari.b