19 de octubre de 2019
 • Viernes, 18 de Octubre
 • 7 de gener de 2009

  Pimeco confia que les vendes en rebaixes s'activin a partir de divendres que ve

  PALMA DE MALLORCA, 7 Ene. (EUROPA PRESS) -

  L'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco) va expressar avui el seu desig perquè les vendes en rebaixes s'activin a partir de divendres que ve perquè considera que el volum assolit avui, durant la primera jornada de la campanya, ha estat "escàs".

  En un comunicat, la patronal va remarcar que la jornada de començament de les rebaixes s'ha inaugurat amb grans descomptes, que oscil·len entre el 40 i el 50 % en la majoria dels comerços, i s'ha caracteritzat per les baixes temperatures i la pluja, uns factors que no afavoreixen l'activitat comercial.

  Alhora, va remarcar que es posa a la venda una oferta de gènere àmplia i variada, tant en talles com en models, degut a la disminució de les vendes que s'han registrat durant els mesos anteriors. Per aquesta raó, la patronal va incidir que els clients tenen l'oportunitat d'efectuar compres de gènere de temporada de qualitat i a un preu molt reduït.

  Així, en el període de rebaixes d'hivern de l'any passat els descomptes durant la primera quinzena van oscil·lar entre el 20 i el 45 %. Pimeco va remarcar que els descomptes que s'apliquen suposarà també una disminució en els marges de rendibilitat de les empreses i va arribar a ser "insostenibles a mitjà termini per mantenir l'activitat empresarial".

  Per aquesta raó, va sol·licitar a les administracions que incrementin les ajudes que destinen al petit comerç, ja que és un sector econòmic que genera riquesa i consolida llocs de treball i, alhora, necessita suport per evitar la reducció de plantilla i el tancament d'empreses.