18 de septiembre de 2020
26 de juny de 2019

El pintor Rafel Tur dona al Consell d'Eivissa una de les seves obres

EIVISSA, 26 Jun. (EUROPA PRESS) -

El pintor Rafel Tur Costa ha donat al Consell d'Eivissa la seva obra 'Sense Títol' (2009), un 'collage' sobre tela de 100x100 centímetres en el qual se sintetitza l'última etapa creativa de l'artista, segons ha explicat la institució insular.

A l'acte ha assistit el conseller en funcions de Cultura, David Ribas, qui ha agraït el donatiu, destacant que Tur és "el primer pinto abstracte" a l'Illa i "un referent de l'avantguarda artística" a Balears.

"Aquesta donació contribueix a acabar amb una situació anòmala en el Consell ja que, malgrat comptar amb un fons de més de 300 obres d'art, entre pintura i escultura, de diversos artistes i de diferent qualitat i procedència, es feia incomprensible que fins ara no es comptés amb cap obra d'un referent contemporani com Tur Costa", ha dit Ribas.

El conseller en funcions també ha destacat que el pintor és "un poeta de la línia i les geometries, que va abandonar les tonalitats fosques dels seus primers quadres per usar colors vius i clars, especialment el blanc, i que experimenta amb materials en els seus quadres per evolucionar cap a una tridimensionalitat que sobrepassa el gènere pictòric".

L'obra donada podrà visitar-se fins el 19 de juliol a l'exposició que el Consell dedica a l'artista a Sa Nostra Sala. L'exposició s'ha organitzat, segons el Consell, perquè enguany Tur Costa ha rebut la Medalla d'Or de la institució.

Para leer más