20 de octubre de 2020
8 de març de 2019

El Pla d'Igualtat en els sectors agrícola, ramader i pesquer dóna els primers passos

PALMA DE MALLORCA, 8 Mar. (EUROPA PRESS) -

La Direcció general de Ramaderia i Pesca i el Servei de Millora Pesquera i Agrria de Balears (Semilla) tenen previst iniciar, a finals de mar, una srie de jornades formatives en matria d'igualtat per al sector pesquer.

Segons ha informat la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca en un comunicat, aquestes sessions són les primeres iniciatives que emanen del Pla d'Igualtat de Gnere en l'agricultura, la ramaderia i la pesca que es va presentar al sector al gener d'aquest any.

Pel que fa l'estructura d'aquestes jornades, en primer lloc una advocada exposar els drets de la dona en el sector del mar i les eines que hi ha per combatre la seva vulnerabilitat abans situacions de precarietat laboral, mbing o explotació.

Així mateix, una psicloga explicar qu s'entén per masclisme, els problemes derivats, com identificar i evitar actituds masclistes i com actuar davant un cas, mentre que, finalment, es parlar d'apoderament i corresponsabilitat per donar consells sobre com treballar i conviure en igualtat i equitat i qu fer per reconixer el rol que les dones han tingut i tenen en el sector pesquer.

La intenció de la Conselleria és organitzar una jornada a Eivissa, una a Menorca i tres a Mallorca, a Palma, Alcúdia i Cala Rajada. A més, també durant el mes de mar, se celebraran reunions amb representants del sector agrícola i ramader per tancar la primera proposta d'accions i de calendari en el marc del Pla d'Igualtat.

Davant l'acord que va generar la proposta en una primera reunió, aquest mes ja s'oferiran dues jornades informatives de sis i vuit hores sobre violncies masclistes i identificació de víctimes d'abusos de poder. Aquestes sessions estaran dirigides a professionals de l'administració i de les organitzacions del sector que tenen contacte freqüent amb els treballadors.

Para leer más