20 de octubre de 2020
20 de maig de 2008

Ple.- El Govern ressalta el seu compromís absolut amb "tots" els municipis i el PP critica la seva actitud "sectària"

PALMA DE MALLORCA, 20 de maig (EUROPA PRESS)

La consellera de Treball i Formació, Margarita Nájera, va posar de manifest avui l'"absolut" compromís amb "tots i cadascun" els municipis de les Balears, independentment del seu color polític, després que el PP li recriminés la seva actitud "sectària" per haver instat a la portaveu del PSOE a l'Ajuntament de Deià, mitjançant una carta, a divulgar entre militants i ciutadania les actuacions portades a terme des de la Conselleria.

Durant el ple del Parlament, Nájera va negar conèixer "exactament" la qüestió a la qual va referir, en aquest sentit, el diputat popular José María Rodríguez, i ha afirmat que tots els alcaldes de les illes tenen "absolutament clar" el seu nivell de col·laboració i compromís amb l'executiu autonòmic, recordant una recent reunió amb 59 municipis per establir les visites que anirà realitzant la consellera a cadascun d'ells.

Segons va explicar, amb aquestes trobades explicarà a treballadors i empresaris les polítiques i iniciatives impulsades des del seu departament, amb la "contundent, clara i ferm" voluntat de treballar amb totes les localitats de l'arxipèlag. En aquest sentit, va recordar la posada en marxa d'un projecte per afavorir la convivència i la conciliació de la vida familiar i laboral amb el consens de municipis i Consells.

"Estic absolutament orgullosa que en illes com Menorca i Eivissa arribem a un acord absolut amb cadascun dels seus pobles i Consells", va insistir la consellera, qui va subratllar que "des del primer moment" la seva voluntat va ser la de treballar amb criteris d'"eficàcia" per dissenyar conjuntament programes d'ocupació i formació, així com criteris de territorialitat per tenir en compte les peculiaritats de cada municipi.

Tot i això, Rodríguez va seguir criticant l'actuació de la Conselleria arran de l'escrit tramès al membre del PSOE, que va considerar "adequat" per ser enviat des de la seu dels socialistes. "Em sembla convenient que un partit divulgui les seves gestions però és èticament reprovable que aquesta actuació es porti a terme des d'una Conselleria", va incidir.

CONTINGUT DE LA CARTA

En concret, en la carta, dirigida a la portaveu socialista Sara Apezteguia, la considera una "peça fonamental" en el procés de mediació entre el PSOE i la societat, al tenir un "contacte directe" amb els militants socialistes i la ciutadania, de manera que li va instar a organitzar trobades i reunions informatives entorn dels projectes de la Conselleria. També li va traslladar la seva "absoluta disponibilitat" per quedar en una data concreta per celebrar una trobada amb militants del partit i veïns.

"Sembla mentida que, havent estat alcaldessa, hagi que recordar-li aquest sentit institucional", va manifestar el diputat popular dirigint-se a Nájera, a qui va apuntar que des del Govern "deuen practicar-se relacions institucionals i no el sectarisme dels partits polítics que governen". "Espero, de la mateixa manera que els alcaldes, una rectificació clara i contundent", va sentenciar.