16 de diciembre de 2019
 • Domingo, 15 de Diciembre
 • Sábado, 14 de Diciembre
 • 25 de maig de 2010

  Ple.- Un total de 200 persones de les Balears està cursant un cicle presencial d'Educació Infantil

  Llinàs nega una massificació en les escoles de Maó tot i que recorda que aviat estaran en marxa dos nous centres a la ciutat

  PALMA DE MALLORCA, 25 May. (EUROPA PRESS) -

  Un total de 200 persones de les illes està fent actualment un cicle presencial d'Educació Infantil, formació inicial que s'està adaptant perquè tingui una durada de tres anys, ha informat el conseller d'Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs, durant el ple.

  A més, ha assenyalat que el seu departament està potenciant aquests cursos perquè també es puguin fer a distància, on avui dia hi ha 101 alumnes, o mitjançant la impartició que realitza l'Institut Obert de Catalunya. Segons ha destacat, l'objectiu de la Conselleria és adaptar la formació a les necessitats dels treballadors de les escoletes.

  D'altra banda, ha recordat que fa només unes setmanes es va realitzar un reconeixement i valoració de 43 treballadors d'aquests centres de zero a tres anys, la major part dels quals era de Menorca.

  El conseller també ha estat interrogat a la sessió d'avui sobre la massificació de les escoles d'Educació primària de Maó, massificació que va negar, pesi a reconèixer que fa més de 30 anys que no es fa un centre educatiu a la ciutat, el que ha suposat que s'hagi de posar aules modulars.

  Així, ha indicat que actualment s'està finalitzant una reforma d'ampliació i millora en una escola, que estarà finalitzada abans del començament del pròxim curs, i que suposarà que les quatre aules modulars puguin ser retirades. Alhora, ha assenyalat que ja està signat el conveni "i a punt de començar" la nova escola d'aquesta ciutat d'Educació Infantil i primària.

  Tot i això, el diputat del PP Josep Gornés ha subratllat que la ràtio dels centres de Maó supera les 20 places recomanades i ha considerat una necessitat que s'adoptin les mesures necessàries per reduir aquestes taxes ja que, a més, en moltes escoles la previsió és que les ràtios es "tripliquin".