16 de diciembre de 2019
 • Domingo, 15 de Diciembre
 • Sábado, 14 de Diciembre
 • 25 de maig de 2010

  Ple.- Vicens considera "lamentable" que es "destruís" Son Bosc a l'Any de la Biodiversitat

  Alorda li demana que utilitzi tots els mecanismes que tingui al seu abast per impedir la construcció del camp de golf

  PALMA DE MALLORCA, 25 May. (EUROPA PRESS) -

  El conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens, ha considerat avui que seria "lamentable" que a l'any de la Biodiversitat es pugui "destruir" d'una forma "irreversible" la zona de Son Bosc mitjançant la construcció d'un camp de golf.

  En ple del Parlament, el responsable de Medi Ambient es va referir així que la Comissió de Turisme del Parlament hagi aprovat, amb els vots de PP i UM, una Proposició No de Llei presentada pel partit regionalista en què es proposa que el Govern no paralitzi la materialització del camp de golf de Son Bosc.

  A més, ha recordat que la Royal Society for the Proteccions of Birds (RSPB) ha estat una de les últimes entitats a sumar-se a la necessitat de protegir aquest entorn i felicitar a l'executiu balear per iniciar la tramitació d'un Pla d'Ordenació de Recurs Naturals (PORN) del Parc Natural de s'Albufera, així com a alertar del perill que tindria "qualsevol alteració" a la zona en la qual floreix l'espècie protegida de l'orquídia de prat.

  Per aquesta raó, el diputat del Bloc, Antoni Alorda, li ha demanat que busqui tots els mecanismes que estiguin al seu abast per preservar l'entorn i intentar que el PORN continuï endavant. Segons ha subratllat, en poques ocasions hi ha hagut tants pronunciaments a favor de la protecció d'una zona.