26 de enero de 2020
 • Sábado, 25 de Enero
 • 11 de febrer de 2010

  El PP adverteix que si Antich no se sotmet a una qüestió de confiança plantejarà una moció de censura

  PALMA DE MALLORCA, 11 Feb. (EUROPA PRESS) -

  El portaveu del PP a Balears, Carlos Simarro, ha advertit avui que si el president del Govern, Francesc Antich, "s'enroca a anteposar els seus interessos als de la ciutadania", no "soluciona l'actual crisi institucional" i no se sotmet a una qüestió de confiança, els 'populars' es plantejaran la possibilitat de presentar una moció de censura per poder convocar eleccions anticipades a Balears.

  Així de contundent es va mostrar el dirigent del PP en roda de premsa en la qual, acompanyat pel portaveu adjunt de la formació, Toni Fuster, ha afirmat que "en el moment en què la ingovernabilitat sigui patent, i ja ho va sent, plantejarem la moció de censura". Tot i això, ha manifestat que a aquesta figura acudiran al Parlament, mentre que a Consell de Mallorca i Ajuntament de Palma demanen una qüestió de confiança "per responsabilitat política i educació democràtica".

  Mentrestant, en relació amb la compareixença d'Antich dijous de la setmana que ve al Parlament per explicar la ruptura del pacte amb UM, Simarro ha lamentat que el cap de l'Executiu "ni s'havia plantejat" comparèixer de manera voluntària en la Cambra autonòmica. Tal com ha manifestat, la celebració d'aquest acte permetrà "tenir un coneixement directe de les conseqüències de les crisis de govern".

  És per aquesta raó que ha confiat que es tracti d'"un debat més gran que una simple compareixença", després de dos anys i mig de legislatura durant la qual "l'eficàcia en la seva gestió està per demostrar". Segons la seva opinió, el president del Govern "ha sumit a Balears en la seva pitjor crisi, arran d'un pacte de despatxos i sense saber si actualment té els suports necessaris per governar".

  "L'Executiu es troba en una situació d'inestabilitat que fa necessari que Antich se sotmeti a una qüestió de confiança", va incidir el portaveu 'popular', qui va alertar que durant aquest mandat a les illes s'hagin perdut dos milions de turistes, hagin tancat 10.000 petites i mitjanes empreses i hi hagi més de 112.000 desocupats.

  En concret, Antich compareixerà dijous després que la Junta de Portaveus aprovés ahir al matí una iniciativa del PP, amb el vot favorable dels 'uemites' i l'abstenció del PSIB i Bloc, en què se sol·licitava la compareixença del cap de l'Executiu. Mentrestant, l'endemà ho faran els diferents grups durant un període de 30 minuts, tal com succeeix al ple de Política General.