7 de abril de 2020
25 de agost de 2008

El PP advoca per perseguir de manera "immisericordiosa" els casos de corrupció amb la iniciativa llançada pel Bloc

PALMA DE MALLORCA, 25 d'agost (EUROPA PRESS)

La presidenta del PP balear, Rosa Estarás, va expressar avui el seu suport a la proposta llançada pel Bloc d'instar a l'Agència Tributària que investigui els suposats casos de corrupció comesos en els últims deu anys, de manera que es persegueixi de manera "immisericordiós" totes les situacions que hagin transgredit la Llei des de "tots" els partits polítics.

En un comunicat, la dirigent popular va aplaudir així la iniciativa dels nacionalistes a fi d'investigar l'increment patrimonial dels càrrecs públics, tot i que va proposar que l'anàlisi comprengui des de 1990 fins 2008, inclogui també els cònjuges que, de manera voluntària, vulguin treballar en aquest sentit a favor de la transparència, i afecti no només als càrrecs executius sinó també als legislatius.

Així, va agregar, es complementaria la "bona" iniciativa impulsada per la coalició perquè la classe política "gaudi de bona salut".

En aquesta línia, el PP va anunciar que, amb els tres requisits proposats pel partit, votarà a favor d'aquesta proposta al Parlament, i va confiar que totes les formacions polítiques de les illes acceptin la proposta del Bloc i les puntualitzacions dels populars perquè la societat confiï "plenament" a la feina portada a terme pels polítics.

En roda de premsa, el portaveu del Bloc al Parlament, Biel Barceló, ha assenyalat avui que la pretensió de la seva formació amb aquesta iniciativa no és "obrir la caixa de les bruixes sinó detectar ovelles negres", de manera que si es descobreixen nous casos, l'Agència Tributària els posi en coneixement de la Fiscalia. En aquest sentit, ha fet una crida a totes les formacions, inclòs el PP, perquè consensuin en la Cambra autonòmica un debat entorn d'aquesta qüestió.