28 de mayo de 2020
18 de desembre de 2008

El PP afirma que "no té constància" del suposat desviament de diners del CDEIB per a propaganda electoral del partit

Els Populars exigeixen el PSIB que es disculpi públicament per les "greus acusacions" abocades contra membres del PP pel cas Cavallistes

PALMA DE MALLORCA, 18 de desembre (EUROPA PRESS)-

El portaveu del PP balear, Carlos Simarro, ha assegurat avui "no tenir constància" del suposat desviament de capitals del Consorci de Desenvolupament Econòmic de Balears (CDEIB) per finançar propaganda electoral del PP a Eivissa i Formentera en les passades eleccions autonòmiques.

"Ara com ara no tenim constància del detall, quan la tinguem podrem valorar-lo. En principi, no hauria d'haver estat, per descomptat. Esperarem a saber exactament la situació per poder opinar. Sempre és bo valorar tots els punts de vista", va precisar sobre aquesta qüestió en roda de premsa.

Per la seva banda, la portaveu adjunta de la formació, Antonia Estarellas, va afegir que "el tema de la factura no ho coneixem; jo no sé què posa en aquesta factura, ni si realment és així", i alhora va aclarir que com partit polític "tenim uns comptes que passen auditories, com qualsevol altra societat o empresa".

D'aquest forma es va referir a la petició realitzada per les joventuts del PSM (JEN-PSM) que van reclamar ahir que la Fiscalia anticorrupció investigui els comptes del PP. Després de remarcar que "l'únic coneixement" que tenen del tema és "a través de la premsa", Estarellas va indicar que li sembla "perfecte" que s 'auditin els comptes del seu partit, "però també que es faci amb els comptes de totes els partits polítics".

Per tot això, "no tenim una altra cosa que pensar que es tracta d'un tema d'oportunitat política. Nosaltres en el partit tenim absoluta tranquil·litat", va sentenciar.

Precisament, l'ex gerent del CDEIB, Antònia Ordinas, ha declarat aquest matí novament als jutjats de Via Alemanya davant de la jutgessa d'Instrucció número 4, per respondre a preguntar relatives als més de 13.000 euros procedents de l'organisme públic que suposadament van ser destinats a finançar l'elaboració i l'enviament a les Pitiüses de fullets electorals del PP en la campanya prèvia a les eleccions autonòmiques i municipals del 2007.

D'altra banda, Simarro va exigir el PSIB-PSOE que demani disculpes públicament al PP per les greus acusacions llançades contra diversos membres de la formació popular pel cas Cavallistes, sentència del qual absol de tots els càrrecs als 14 imputats en la causa.