21 de septiembre de 2020
30 de maig de 2008

El PP crearà una Comissió Ètica amb mesures que garanteixin l'"honorabilitat" dels integrants del partit

PALMA DE MALLORCA, 30 de maig (EUROPA PRESS)

El coordinador de la ponència d'Estratègia Política que es debatrà en el XII Congrés Regional del PP balear, José Ramón Bauzà, ha afirmat avui que la formació proposarà la creació d'una Comissió Ètica que prevegi mesures d'obligat i previ compliment al nomenament de qualsevol càrrec públic dins del partit, de manera que es garanteixi l'"honorabilitat" de tots els seus integrants.

Així ho va anunciar en roda de premsa de presentació de la ponència, on va recalcar la importància d'impulsar un codi ètic dirigit a assegurar la transparència dins del partit, al creure necessari acabar amb la corrupció "a tots els nivells, amb fermesa i determinació". Per aquesta raó, va advocar per l'"eficiència ètica contra l'abús de l 'usdefruit de l'acció política i per l'opacitat i la falta d'informació".

Tal com va recalcar, el PP serà "portaveu d'un estil ètic" amb l'objectiu de procurar una major transparència en l'exercici polític, des d'una actitud "valent". Acompanyat durant l'acte pels ponents Ana Ferriol i Óscar Fidalgo, Bauzà ha afirmat que la imatge de la seva formació serà la d'un partit "modern i obert", reformador "i mai conformista", després d'haver assumit "errors passats".

Segons consta en l'esborrany de la ponència, que ara serà enviat a les Juntes Locals perquè durant un mes rebi aportacions, modificacions i esmenes, els populars pretenen a les illes protagonitzar una alternativa de govern i constituir-se com la "millor" elecció per a la ciutadania, defensant "sentiments regionalistes" tot i que també de pertinença a un projecte comú "que és Espanya". "I amb els nostres afilats com el major actiu", va etzibar el coordinador de la ponència.

Un altre dels aspectes que va comentar Bauzà va ser el desacord del partit als pactes de governabilitat "com mera plataforma de poder, foscos i poc transparents".

Bauzà va advocar, alhora, per la transparència en la gestió del terra en paral·lel a la protecció del medi ambient, així com pel desenvolupament del nou Règim Especial de les Balears (REB) que prevegi actuacions per facilitar l'accés a l'habitatge.

"Creiem en l'equilibri, la legalitat, la seguretat jurídica i la creació d 'habitatges a preus assequibles", va afegir Bauzà, qui va apostar al mateix temps per un esquema turístic allunyat del tradicional, amb amb la promoció de diferents paratges de les illes, la innovació i el tracte "exquisit" als turistes, afavorint a la desestacionalització.

BILINGÜISME "SENSE IMPOSICIONES NI EXCLUSIONES"

Pel que fa a la llengua, la formació popular aposta per la importància de no considerar-la un requisit indispensable per accedir a l'Administració, sinó un mèrit, perquè va recalcar la necessitat de percebre-la com un instrument de comunicació, fomentant alhora un bilingüisme com fet "natural" que no suposi "trastorns", de manera que l'ús de castellà o català "sigui una decisió personal i lliure, que no suposi rancors, imposicions ni exclusions".

I en clau educativa, Bauzà va assenyalar que deu potenciar-se la qualitat a fi que aquest àmbit no es converteixi en un "instrument polític sinó de transmissió de coneixements". Sobre aquesta qüestió, en la ponència s'apostarà pel lliure ensenyament i d'elecció de centre, el trilingüisme, el reforç de l'autoritat del professorat i la revisió dels llibres de text per professionals de les Balears.