26 de mayo de 2020
22 de juliol de 2008

El PP critica que Cort pagarà 6 milions d'euros per convertir l'edifici de Gesa en un equipament sociocultural

PALMA DE MALLORCA, 22 de juliol (EUROPA PRESS)

El portaveu adjunt del PP a l'Ajuntament de Palma, Rafael Durán, ha criticat avui que aquesta institució pagarà fins a 6 milions d'euros per convertir l'edifici de Gesa en un equipament sociocultural, el que, segons va assenyalar, suposarà que els ciutadans de la capital balear pagaran "dues vegades" per aquest immoble, després que en el conveni de reparcel·lació de la Façana Marítima el consistori adquirís el solar de Gesa.

En una roda de premsa, Durán va explicar que perquè els serveis municipals puguin desenvolupar el seu treball a l'edifici de Gesa l'Ajuntament haurà de canviar tots els sistemes elèctrics de l'immoble, així com adaptar-lo a la seva nova funció com equipament sociocultural públic.

"Si el passat equip de Govern del Consell de Mallorca no hagués catalogat Bé d'Interès Cultural (BIC) l'edifici de Gesa, aquest estaria derruït i l'Ajuntament de Palma no hauria de pagar res per ell, mentre que ara haurà de pagar dues vegades, una pel solar i una altra per l'immoble", va manifestar el regidor popular.

D'altra banda, va revelar que el consistori va aprovar el novembre del 2007 els Estatuts d'una nova Fundació, anomenada 'Palma Espai d'Art', que s'encarrega de gestionar els espais culturals de la ciutat entre els quals ja s'inclou l'edifici de Gesa, que serà "públic i sociocultural", tot i que l 'Ajuntament "ho difumini i no aparegui en els fullets" del projecte de la Façana Marítima.

Per la seva banda, la regidora del PP Lourdes Bosch va criticar que el consistori no ha conclòs encara l'informe jurídic encarregat per la regidora d'Urbanisme, Yolanda Garví, en relació amb el projecte de la Façana Marítima, en què es reconeix que "resulta ineludible recordar la realitat de possibles reclamacions quan s'entengui que no ha estat compensada prou la seva situació passat a la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana".

Així, va indicar que a la Comissió d'Urbanisme celebrada ahir, Garví va assegurar que el citat estudi ja estava realitzat i disponible en Gestió de la Regidoria d'Urbanisme. Tot i això, Bosch va assenyalar que ahir es va presentar en Gestió i va comprovar que "no és veritat que ja estigui conclòs l'informe, ja que encara s'està elaborant".

A més, va apuntar que l'estudi no inclou la petició que va fer el PP per conèixer el cost que tindrà l'adquisició de l'edifici de Gesa i, en aquest sentit, va informar que a la Comissió d'Urbanisme, el seu grup va proposar que s'encarregui a l'Ajuntament un estudi econòmic financer per saber quant pagaran els ciutadans de Palma per l 'immoble i a quant poden ascendir les indemnitzacions que podran demanar els propietaris dels solars situats en primera línia, on finalment, no es construiran habitatges.