5 de agosto de 2020
30 de maig de 2008

El PP critica la "deixadesa absoluta" del Govern central en matèria d'infraestructures de seguretat i jutjats a Eivissa

EIVISSA, 30 de maig (EUROPA PRESS)

El diputat del PP, Enrique Fajarnés, ha criticat avui la "deixadesa absoluta" del Ministeri de Justícia en les seves responsabilitats en matèria d'infraestructures de seguretat i jutjats a Eivissa. Segons Fajarnés, aquest tipus de qüestions són competència dels Ministeris d'Interior i Justícia respectivament, de manera que l'Administració Central ha d'"espavilar" per solucionar aquestes problemàtiques, ja que, va titllar de "lamentable" el fet que no es resolguessin en els quatre anys de la legislatura anterior i va afirmar que "van pel mateix camí en 2009".

En el cas concret de l'edifici de Jutjats, el diputat va esgrimir que el Ministeri de Justícia "no pot estar a expenses que l'Ajuntament faci o no una operació urbanística o cedeixi un solar" perquè és el que té la responsabilitat en aquesta matèria. Així, va apuntar que els Consistoris tenen "moltes càrregues" i, en aquest cas concret, el d'Eivissa no és responsable de la situació.

Per a Fajarnés, en aquest tipus de qüestions els qui surten perjudicats són els ciutadans que disposen de serveis tercermundistes, pel que va estimar que "fa falta el compromís de tots".

El diputat popular també va assegurar, com a membre de la comissió d'Interior, que la prioritat d'aquesta delegació és oferir la màxima seguretat i vetllar per ella. Causa per la qual va argumentar que tots els territoris, i en concret Balears, van sol·licitar informació sobre les operacions policials, detencions i registres per trànsit o emmagatzematge d'armes a les illes durant 2007 a causa de l'"apagada informatiu pel que fa a dades".