28 de marzo de 2020
22 de juliol de 2008

El PP critica que l'Ajuntament de Palma no actuï en És Jonquet amb la "mateixa contundència" que a la Façana Marítima

Considera que el projecte de Camp Redó és un "brindis al sol", ja que "falta els diners per portar-ho a terme i l'acord amb els veïns"

PALMA DE MALLORCA, 22 de juliol (EUROPA PRESS)

El portaveu adjunt del PP a l'Ajuntament de Palma, Rafael Durán, ha criticat avui que l'equip de Govern d'aquest institució no estigui actuant en És Jonquet amb la "mateixa contundència" que a la Façana Marítima, on "no va tenir cap problema a paralitzar el projecte de construcció d'habitatges per part de la constructora Núñez y Navarro" amb el conseqüent "cost" que tindrà per als ciutadans "les indemnitzacions als propietaris dels solars".

En una roda de premsa, Durán va criticar que el consistori hagi assegurat que "no pot fer res" per paralitzar el projecte que pretén fer Acciona en És Jonquet, excepte remetre un informe al Consell de Mallorca, amb la finalitat que aquesta institució incoï l'expedient de declaració com Bé d'Interès Cultural (BIC) d'aquest barri pesquer de Palma.

El regidor popular va estimar una "burla" cap als ciutadans el fet que l'alcaldessa, Aina Calvo, no estigui actuant amb "igual contundència" per als veïns d'És Jonquet respecte als de la Façana Marítima i va insinuar que una de les causes pot ser que "la primera edil viu a prop d' aquest últim barri".

D'altra banda, va considerar un "brindis al sol" el projecte de rehabilitació urbanística del barri de Camp Redó, presentat ahir per Calvo, ja que, segons va criticar, malgrat que la Unió Europea ho va a finançar a través de la iniciativa Urban, l'Ajuntament i el Govern espanyol només van a tenir a prop de 9 milions d'euros per portar-ho a terme, quan el pressupost total puja a 23 milions d'euros.

"Encara no se sap d'on se'n van a treure els 14 milions d'euros restants", va assenyalar, i alhora va recalcar que també falta l'acord dels veïns, els qui "exigeixen habitatges nous en Camp Redó i no reformes, ni pegats".

A més, el regidor popular va afegir que aquest projecte no es pot portar a terme, perquè els nous equipaments previstos per al barri s'ubicaran en terrenys privats, com la construcció d'un aparcament en San Simonet.

D'altra banda, Durán va ressaltar que el PP només donarà suport al projecte de Camp Redó, "sempre que es compti amb l'acord dels veïns i se solucionin els problemes reals de seguretat d'aquest barri", provocats pel mal estat dels edificis.

Finalment, el portaveu adjunt municipal del PP va dir que la seva formació abonarà la construcció de zones verdes a la Façana Marítima "però no a qualsevol preu", referint-se així a les indemnitzacions que, segons la seva opinió, haurà de pagar el consistori als propietaris dels solars situats en la primera línia, que pretenien construir habitatges.