28 de enero de 2020
 • Lunes, 27 de Enero
 • 4 de juny de 2008

  El PP critica les noves "irregularitats" en temes urbanístics entre alts càrrecs d'EU

  PALMA DE MALLORCA, 4 Jun. (EUROPA PRESS) -

  El Partit Popular de Palma va exigir avui al tinent d'alcalde, Eberhard Grosske, i a l'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, que assumeixin responsabilitats polítiques pel nou escàndol urbanístic que afecta directament a Esquerra Unida, un dels partits que integren el govern municipal.

  "Grosske ha d'explicar com l'ex edil i ex alt càrrec de l'Ajuntament, Soledat Fernández, ha estat acusada pels seus propis veïns de cometre irregularitats urbanístiques en ple centre de Palma, després d'aconseguir un permís per fer una obra menor en el seu domicili i ser denunciada per construir un pis en un traster de l'edifici", va assegurar el PP en un comunicat.

  Alhora, el PP va afirmar que EU "ens té acostumats a aquesta mena d'assumptes irregulars", a la qual cosa va afegir que el mateix Grosske ha estat acusat de viure en una casa de "dubtosa legalitat" construïda en sòl rústic a Sencelles i el també ex edil Joan Font va ser expedientat per unes obres irregulars a casa seva de Marratxí.

  El PP va considerar que "ha arribat l'hora" de demanar-li a Grosske que assumeixi responsabilitats i que expliqui com l'Ajuntament de Palma va poder autoritzar unes obres per reformar un traster quan, en realitat, s'està construint un nou habitatge. "No cal oblidar tampoc que Calvo, en el moment de concedir-se la llicència a Fernández, era la màxima responsable d'Urbanisme de la ciutat", va afegir.

  D'altra banda, el PP va assenyalar que "Grosske ja no pot donar lliçons ètiques ni polítiques a cap dels seus adversaris". "Cada vegada que un dirigent d'EU aconsegueix un càrrec institucional a Palma, és denunciat per irregularitats urbanístiques", va afegir.

  "Calvo també hauria d'explicar com va permetre la reforma sol·licitada per Fernández i si ha investigat ja l'assumpte que afecta als seus socis de govern i a la credibilitat de l'Ajuntament de Palma en matèria urbanística", va concloure.